Ο ήχος και τα οφέλη του Gong

Ο ήχος και τα οφέλη του Gong

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum   Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 01/09/2021

Ο ήχος του γκονγκ φτάνει στο κυτταρικό επίπεδο, προσφέροντας τη χαλάρωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. Το γκονγκ δημιουργεί έναν ωκεανό ήχου που διαπερνά τη φλυαρία του νου και δημιουργεί γρήγορα μια βαθιά και διαλογιστική χαλάρωση. Ο ήχος του γκονγκ επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό των ακροατών και η αναπνοή επανέρχεται στον φυσικό της ήρεμο ρυθμό, προκαλώντας ολιστικό συντονισμό στο σώμα.

Ο ήχος του γκονγκ μπορεί να φαίνεται παράξενος, ειδικά την πρώτη φορά που θα τον ακούσει κάποιος, το πιο πιθανό είναι ότι θα του φανεί αρκετά περίεργος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βόρεια Ινδία χρησιμοποιούσαν το γκονγκ πριν εκατοντάδες χρόνια. Ακόμη και οι πιο επιφυλακτικοί συνειδητοποιούν ότι τα απαλά και ταυτόχρονα δυναμικά ηχητικά κύματα έχουν μια δύναμη χαλάρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που αποκαλούν τον ήχο του γκονγκ, ως ηχητικό λουτρό και άλλοι ως μασάζ. Ο θεραπευτικός του ήχος είναι μια διαλογιστική εμπειρία, που αξίζει να δοκιμάσουμε.

 

Ο κοσμικός ήχος του Gong

– Απόσπασμα από τον Harijiwan

Ο ήχος του γκονγκ μας επιτρέπει να κινηθούμε πέρα ​​από τα όρια του νου. Το σύμπαν τροφοδοτείται από ήχο. Είναι ο βασικός δημιουργικός ήχος. Από το γκονγκ βγαίνει όλη η μουσική, όλοι οι ήχοι, όλες οι λέξεις. Ο ήχος του γκονγκ είναι ο πυρήνας του Λόγου.

Χρειάζονται 3 έως 90 δευτερόλεπτα, για να ξεπεράσει το μυαλό τον ήχο του γκονγκ. Έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε απαλλαγμένοι από τα συνηθισμένα πρότυπα των αντιληπτικών φίλτρων του μαγνητικού μας πεδίου. Έχουμε επεκταθεί πέρα ​​από τη συχνότητα των νοητικών μας αποτυπωμάτων. Έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε νέες ενεργειακές πτυχές της ίδιας μας της ύπαρξης, καθώς και νέες διαστάσεις του εαυτού μας. Έχουμε την επιλογή να εξερευνήσουμε, να δημιουργήσουμε. Αυτή είναι η πραγματική ευελιξία της γιόγκα, η αρχή της ένωσης του πεπερασμένου μέσα στο άπειρο. Το γκονγκ είναι μια όμορφη ενισχυμένη δόνηση. Είναι ένα σύστημα μεταξύ των δονήσεων. Είναι σαν μια πληθώρα χορδών, σαν να παίζεις 1 εκατομμύριο χορδές.

Σκεφτείτε το ανθρώπινο σώμα ως ένα θεϊκό όργανο με χορδές. Αποτελούμαστε από 72 χορδές. Το τσάκρα του στέμματος – κορυφής (Crown Chakra) ο χιλιοπέταλος λωτός, προσκρούει σε κάθε μία από αυτές τις χορδές, 1000 φορές. Υπάρχουν λοιπόν 72.000 κραδασμοί που στέλνουν ενέργεια σε όλο το σύστημά μας -και αυτές οι δονήσεις- μας διαμορφώνουν σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά. Όταν ακούμε το γκονγκ, δονούνται τα 30 τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματος και αντηχούν, χορεύουν, σχηματίζοντας μοτίβα που απελευθερώνουν μπλοκαρίσματα. Αυτά τα μπλοκαρίσματα έχουν εμποδίσει τον κοσμικό παλμό να ρέει ελεύθερα μέσα στην ύπαρξή μας. Μέσα σε αυτή τη δημιουργική κοσμική ροή βρίσκουμε πληρότητα, αρμονία και αγάπη. Μέσα σε αυτόν τον ήχο νιώθουμε βαθιά χαλάρωση. Επίσης, απομακρύνεται το άγχος, επέρχεται η επούλωση και η αναζωογόνηση, καθώς ταξιδεύουμε στο υπέροχο δονητικό πεδίο όλων όσων είναι μέσα μας, όλων όσων είμαστε, όλων αυτών από τα οποία προερχόμαστε. Αντηχούμε με ευχαρίστηση, χαρά και ευδαιμονία. – Απόσπασμα από τον Harijiwan

 

Οφέλη του Gong:

  • Δημιουργεί βαθιά χαλάρωση και ηρεμεί το μυαλό
  • Μειώνει άμεσα το άγχος
  • Ανακουφίζει από τους πόνους στον αυχένα, στο κεφάλι, στους μύες και από τις εμμηνορροϊκές κράμπες
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του αδενικού και του νευρικού συστήματος
  • Βοηθά στους εθισμούς
  • Βελτιώνει την ευελιξία των αρθρώσεων
  • Καθαρίζει την αύρα και το υποσυνείδητο από τα αρνητικά πρότυπα σκέψης
  • Εξισορροπεί τα τσάκρας

Ο καλύτερος τρόπος, για να ωφεληθείτε από τον ήχο του γκονγκ, είναι να χαλαρώσετε και να αφήσετε  το γκονγκ να σας ηρεμήσει με τα ηχητικά κύματα που εκπέμπει.

Ξαπλώστε στη στάση savasana (ανάσκελα) και αφεθείτε εντελώς.

 

ॐ Mantra Aum (Om)

Προστασία της αύρας

Ong Mantra “Η Συμπαντική Δημιουργική Συνείδηση είναι η αληθινή μου ουσία”

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top