5 τρόποι για καθημερινή εσωτερική ηρεμία - Κυριακή Σεβαστή

5 τρόποι για καθημερινή εσωτερική ηρεμία

Kiriaki SevastiKunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  09/05/22

Πολλοί αναζητούν τρόπους, για να βιώνουν καθημερινά εσωτερική ηρεμία, βελτιώνοντας έτσι τη ζωή τους. Η εσωτερική γαλήνη είναι υπέροχη αίσθηση για την οποία, μιλώ και γράφω αρκετά συχνά. Πιστεύω ότι η επιδίωξη της εσωτερικής ηρεμίας είναι σημαντική και ζωτικής σημασίας, γιατί η αληθινή εσωτερική γαλήνη είναι μόνιμη.

Η εσωτερική ειρήνη δεν είναι μόνο για εκείνους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσευχή ή στο πνευματικό μονοπάτι. Η εσωτερική γαλήνη είναι εφικτή ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής ή το επάγγελμά μας. Όπως έχω γράψει και σε άλλα άρθρα, η εσωτερική γαλήνη μπορεί να βιωθεί, καθώς μαθαίνουμε να παρατηρούμε προσεκτικά τον εαυτό μας, αλλά και τον κόσμο γύρω μας.

Ορίζω την εσωτερική ειρήνη, ως μια κατάσταση συναισθηματικής και ψυχικής γαλήνης, χωρίς ενοχλητικές σκέψεις. Αναγνωρίζοντας τον έλεγχο που έχουμε στη διάθεση και στην αντίδρασή μας. Προφανώς και θα αντιδράσουμε ίσως έντονα σε ανάλογες καταστάσεις. Όταν κάποιος αποκτά την εσωτερική γαλήνη, διαπιστώνει ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, με υγιή τρόπο, οποιοδήποτε γεγονός συμβαίνει γύρω του. Η εσωτερική γαλήνη, δεν αφαιρεί, ούτε εξαλείφει τις έγνοιες ή τους φόβους μας. Εντούτοις επιτρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις έγνοιες και τους φόβους, μέσω των οποίων μαθαίνουμε και προχωράμε. Ούτε οι έγνοιες, ούτε οι φόβοι είναι δυνατό να εξαλειφθούν, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο, για περαιτέρω ανάπτυξη.

Για να φύγει ο πόνος και να γαληνεύσει η καρδιά

Η εσωτερική γαλήνη:

  • Βελτιώνει την ικανότητά μας να έχουμε συγκεντρωμένες σκέψεις
  • Βοηθά να έχουμε υπομονή και ανεκτικότητα
  • Παρέχει ποιοτικό και καλύτερο ύπνο
  • Βελτιώνει τις σχέσεις μας με τους άλλους
  • Προσφέρει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη χαρά
  • Χαρίζει σοφία και πνευματικότητα, λειτουργώντας με τον ουδέτερο νου

Κάποιοι θα αναρωτηθούν: πώς αναπτύσσουμε την ικανότητα να παραμένουμε χαλαροί και ήρεμοι, εν μέσω συνεχών προκλήσεων και αλλαγών; Υπάρχουν απλοί τρόποι για καθημερινή εσωτερική ηρεμία.

 

Ας εξερευνήσουμε τους 5 τρόπους για καθημερινή εσωτερική ηρεμία:

 

Ξεκινάμε από σήμερα

Ξεκινάμε από σήμερα, από τώρα, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα. Η αναπνοή βοηθά στη συγκέντρωση των σκέψεων και κατ’ επέκταση στην εσωτερική ηρεμία. Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση που υπάρχει στο παρόν, στρέφοντας την προσοχή σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Στη συνέχεια, επιλέγουμε την πιο σημαντική εργασία που πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή τη στιγμή και δρούμε ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε, στοχεύοντας στο παραγωγικό κομμάτι. Το άγχος και η ανησυχία, οδηγεί στο να χάνουμε την εστίαση στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας.

Πρακτική Αναπνοής Ηρέμησε Σφυρίζοντας

Υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα

Υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα. Είναι χρήσιμο να το θυμόμαστε, κάθε φορά που νιώθουμε εγκλωβισμένοι. Με γνώμονα αυτή τη σκέψη μειώνεται – διαλύεται το εμπόδιο και τότε αναδύεται η εσωτερική ηρεμία. Όταν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος πρόθυμος να μας βοηθήσει, τότε είμαστε δεκτικοί και ανοιχτοί προς την εύρεση αυτού του ατόμου. Η βοήθεια που χρειαζόμαστε μπορεί να έρθει από απρόσμενα μέρη και ανθρώπους.

Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής 

Η δόνηση του εαυτού

Η δόνηση του εαυτού μας αλληλεπιδρά με τη δόνηση του κόσμου. Η συχνότητά μας επηρεάζει τον κόσμο. Για να βιώσουμε την εσωτερική ηρεμία, επιλέγουμε συνειδητά τα λόγια που χρησιμοποιούμε, ακόμη και τον τόνο της φωνής μας. Αποφεύγοντας να εκφέρουμε την απογοήτευσή μας στον κόσμο γύρω μας ή επαναλαμβάνοντας επανειλημμένα την άσχημη κατάσταση που βρισκόμαστε. Μόλις το καταφέρουμε θα παρατηρήσουμε πόσο ενεργητικοί αισθανόμαστε, καθώς προωθούμε την πολύτιμη ενέργειά μας στην ολοκλήρωση των σκοπών. Επίσης, θα παρατηρήσουμε πως βοηθάμε τους γύρω μας να παραμείνουν ήρεμοι.

Πως να χαλαρώσεις από το Άγχος σε 3′

Υπομονή και κατανόηση

Η υπομονή και η κατανόηση επιτρέπουν να είμαστε ανεκτικοί στις απόψεις των άλλων, χωρίς να αντιδρούμε με θυμό ή με αγενείς απαντήσεις. Επιλέγουμε την ευγένεια ακόμη και όταν είμαστε βιαστικοί, πιεσμένοι ή αναστατωμένοι. Η εσωτερική γαλήνη μας διδάσκει, ότι μέσω της υπομονής και της ευγένειας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση και επομένως να εντοπίσουμε τις λύσεις στα προβλήματα. Όλοι αλληλεπιδρούμε. Η λύση μπορεί να έρθει από τον οποιονδήποτε. Όλοι είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να βοηθήσουμε κάποιον ευγενικό, παρά κάποιον αγενή.

5 τρόποι συγχώρεσης για να βρούμε τη γαλήνη

Αναγνώριση των ανθρώπων

Όπως νιώθουμε για τον εαυτό μας αντιλαμβανόμαστε και τον κόσμο γύρω μας. Αυτή η αντίληψη καθοδηγεί τις αντιδράσεις και τις ενέργειές μας. Όταν νιώθουμε εσωτερική γαλήνη, η άποψη για τον εαυτό μας βελτιώνεται, ο κόσμος γύρω μας φαίνεται καλύτερος και φωτεινότερος, και όλη αυτή η προοπτική, οδηγεί σε πιο θετικές αντιδράσεις και ενέργειες. Όσο πιο αισιόδοξη προδιάθεση έχουμε, τόσο περισσότερη θετικότητα θα εισπράττουμε από τους άλλους.

Γνωρίζω εκ πείρας ότι είναι εφικτό να βρούμε και να ζούμε με εσωτερική γαλήνη. Δεν μιλώ θεωρητικά, αλλά εμπειρικά. Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους ή να σκεφτόμαστε δυσάρεστα, όταν είμαστε υπό πίεση.

Γιατί να σπαταλήσουμε τον χρόνο και την ενέργεια και να αναστατωθούμε για τις ενέργειες ή την έλλειψη δράσης των άλλων ατόμων;

Ας αξιοποιήσουμε την ευφυΐα, το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, το χρόνο και την ενέργεια, τόσο τη δική μας, όσο και των άλλων. Είναι απαραίτητο για να βιώσουμε την εσωτερική γαλήνη να πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να ελέγχουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας. Μόλις το αναγνωρίσουμε και το πιστέψουμε αληθινά, τα θεμέλια για την εσωτερική ειρήνη έχουν ήδη χτιστεί.

 


Η ουσία του εαυτού


Spiritual Music Lemurian Home 


Κβαντικός Διαλογισμός Υλοποίησε τις ιδέες σου

Κβαντικός Διαλογισμός Συνδέσου με την Άπειρη Πηγή Ενέργειας

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top