Προτεινόμενα βιβλία Πνευματικότητας Αυτοβελτίωσης

Προτεινόμενα βιβλία Πνευματικότητας Αυτοβελτίωσης

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  25/10/2021

Πολλές φορές κρίνουμε ένα βιβλίο από τον τίτλο ή από το εξώφυλλο. Ο τρόπος που επιλέγω τα βιβλία που θα διαβάσω είναι από προτάσεις ανθρώπων που εμπιστεύομαι την κρίση τους. Επίσης, όταν βρίσκομαι σε κάποιο βιβλιοπωλείο και αναζητώ το επόμενο βιβλίο παρατηρώ πως θα νιώσω, όταν το πιάσω στα χέρια μου.

Οι θεματικές κατηγορίες των παρακάτω βιβλίων είναι: αυτοβελτίωσης, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης, μεταφυσικής, εσωτερισμού, φιλοσοφίας και πνευματικότητας.

Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται τα βιβλία που έχω διαβάσει και τα προτείνω:

 

Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι – ParamahansaYogananda

Ένα βιβλίο πανέμορφο σαν παραμύθι, με νόημα και ουσία. Με βαθιές γνώσεις πνευματικότητας, καθώς παντρεύονται αρμονικά όλες τις αλήθειες. Διαβάζοντάς το, ταξιδεύεις μαζί με τον Paramahansa Yogananda και, παράλληλα, αναδύονται – σε κάθε σελίδα – η γαλήνη, η συμπόνια και η αγάπη σαν τα φρέσκα αρώματα λουλουδιών.

 

Η Σχολή των Θεών – Elio D΄Anna

“Ονειρεύσου, ονειρεύσου, ονειρεύσου, χωρίς σταματημό…Η πραγματικότητα θα ακολουθήσει” αναφέρει ο Dreamer “παίζοντας” ρόλο καταλυτικό… Όταν ένας άνθρωπος είναι απελπιστικά απογοητευμένος απ` τη ζωή του. Όταν συνειδητοποιεί τις ανεπάρκειες και ατέλειες του. Όταν η ύπαρξη του τον σφίγγει σαν μέγγενη και δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Μόνο τότε. εμφανίζεται η Σχολή”.

 

Οι Τέσσερις Συμφωνίες – Don Miguel Ruiz

Βασισμένο στη σοφία των Τολτέκων, ο συγγραφέας βοηθά να κατανοήσουμε τη ζωή, να την αντιμετωπίσουμε με θάρρος και να επιτύχουμε την προσωπική ελευθερία και την αληθινή ευτυχία.
1) Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, μιλώντας πάντα με αγάπη
2) Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων
3) Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε τις υποθέσεις
4) Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις

Η Μαγεία – Rhonda Byrne

Ένα βιβλίο για όλους όσους θέλουν να βιώσουν περισσότερη ευγνωμοσύνη.
“Η ευγνωμοσύνη είναι η καλύτερη φίλη.
Είναι πάντα διαθέσιμη, πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει, δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ και όσο πιο πολύ στηρίζεστε πάνω της, τόσο περισσότερο θα εμπλουτίζει τη ζωή σας”.

 

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις – Robin S. Sharma

Ένα βιβλίο για όλους.
Με πρακτικές συμβουλές, για να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής, αξιοποιώντας τον χρόνο μας κατάλληλα.

 

Ο Θεός φορά κραγιόν – Karen Berg

Ένα βιβλίο για την Καββάλα.
Μας εξηγεί ότι η πνευματικότητα αφορά την αποδοχή. Ότι ο σκοπός της ύπαρξής μας είναι να μοιραζόμαστε. Την ικανότητα να καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει, να αποδεχόμαστε την ιδέα ότι μπορούμε να αλλάξουμε και συνεπώς εκδηλώνουμε την προθυμία να μεταμορφωθούμε πραγματικά.
“Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο ρόλο των γυναικών στο σύμπαν, εξηγώντας τα πλεονεκτήματά τους, τη δύναμη των αδερφών ψυχών και τον πραγματικό σκοπό της ζωής”.

 

Μη σκέπτεστε σαν άνθρωποι! – Caroll Lee – Kryon

Πνευματικές γαλήνιες και απαλές γνώσεις: για το κάρμα, για το ουδέτερο εμφύτευμα, για την πρόθεση, για την αγάπη, για τον ανώτερο εαυτό, για την ακεραιότητα και για πολλά-πολλά άλλα…
“Το Σύμπαν δεν θα σας δώσει ποτέ ένα πρόβλημα που δεν λύνεται. Αυτό δεν θα εξυπηρετούσε ούτε εσάς ούτε το Πνεύμα. Αυτή είναι μια υπόσχεση από το Πνεύμα για εσάς”.
“Να είστε γαλήνιοι όταν η γαλήνη δεν φαίνεται πουθενά”.
“Μη σκέπτεστε σαν άνθρωποι. Σκεφτείτε ως Πνεύμα”.

 

Κβαντική Θεραπεία – Deepak Chopra

“Το 1991 κυκλοφόρησε η κβαντική θεραπεία και παρέχει μία ανασκόπηση των αρχών της φυσικής πραγματικότητας (από τη Δυτική επιστήμη, την Αγιουρβέδα και την Ινδική επιστήμη).
Ο Dr. Deepak Chopra δείχνει ότι οι νέες ιατρικές ανακαλύψεις αρχίζουν να επαληθεύουν αυτά που οι Βεδικοί σοφοί είχαν διαισθανθεί, ότι το ανθρώπινο σώμα ελέγχεται από ένα δίκτυο διάνοιας ριζωμένο σε μία κβαντική πραγματικότητα. Αυτή η διάνοια είναι που καθορίζει κατά πόσο είμαστε άρρωστοι ή υγιείς σε συμφωνία με τη φύση και εκτός επαφής με αυτήν”.

 

Η δύναμη της πρόθεσης – Wayne W. Dyer

Ο Dr. Wayne Dyer διδάσκει με σαφήνεια τους τρόπους, ώστε να έχουμε ιερή σχέση με τη Συμπαντική Πηγή για να πορευτούμε σε όλη μας τη ζωή.
Ένα βιβλίο απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη.

 

Για μία νέα ζωή – Eckhart Tolle

“Το βιβλίο δείχνει τις κύριες όψεις του εγώ και πως αυτές λειτουργούν μέσα στο άτομο, καθώς και συλλογικά. Αν δεν γνωρίζεις τους βασικούς μηχανισμούς πίσω από τις διεργασίες του εγώ, δεν θα το αναγνωρίζεις και θα σε ξεγελάει, ώστε να ταυτίζεσαι μαζί του ξανά και ξανά. Η ίδια η πράξη της αναγνώρισης είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους συμβαίνει αφύπνιση”.

 

Ο μοναχός που πούλησε τη ferrari του – Robin S. Sharma

Ο Robin Sharma με το προσαρμοσμένο στη πολυάσχολη καθημερινότητα και εύκολο στην ανάγνωση βιβλίο του, παρουσιάζει βαθιά μηνύματα, καθώς και πρακτικές διαλογισμού. Για τον καθέναν που ξεκινά το εσωτερικό του ταξίδι, αλλά και για αυτούς που  έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτό.

 

Η Δύναμη – Rhonda Byrne

Για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή στον δρόμο της εξέλιξης του εαυτού.
Αναφέρεται στη δύναμη της αγάπης και πως με αυτή ελκύουμε:
•την εξαιρετική υγεία
•τις αρμονικές σχέσεις
•την επαγγελματική πορεία
•τη χαρά
•την οικονομική άνεση

 

Σιντάρτα – Hermann Hesse

Ένα ινδικό παραμύθι βραβευμένο με Νόμπελ.
Ένα από τα αριστουργήματα του 20ου αιώνα.
Καταγράφει την πορεία ενός ανθρώπου που ψάχνει να βρει τον εαυτό του και τη βαθύτερη αλήθεια της ζωής”.

 

Η δύναμη του τώρα – Eckhart Tolle

Σπουδαίο περιεχόμενο με πρακτικές ασκήσεις για την αύξηση της συνειδητότητας και της μόνιμης σύνδεσης με την Ύπαρξη. Κάθε σελίδα δημιουργεί έμπνευση, καθώς απαντώνται όλα τα ερωτήματα περί αυτογνωσίας και όχι μόνο. Κάθε φορά που θα το διαβάζεις θα αποκτάς και νέο νόημα για εσένα.

 

Η δύναμη του υποσυνείδητου – Joseph Murphy

Ένα βιβλίο με απλές τεχνικές που μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει.
Ο Dr. Joseph Murphy, αναλύει πώς με τη δύναμη του υποσυνείδητου μπορούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα των σχέσεων, του γάμου, των φόβων, των οικονομικών, ακόμη και των νοητικών εμποδίων με:
•Τεχνικές οραματισμού, προσευχής, ευχαριστιών
•Μεθόδους νοερής κινηματογραφικής ταινίας, θετικών δηλώσεων, ηχητικών κυμάτων, προσταγής και Σαρλ Μπουτουέν.

 

Στοιχεία Βιονομίας – Πλάτωνας Δρακούλης

Ένα βιβλίο από τον προηγούμενο αιώνα: για την ελκτική δύναμη, για τη διάνοια, για τη πρόθεση, για τις συνήθειες, για την πίστη, για την υπέρτατη δύναμη του σύμπαντος, για τον Θεό.

“Από όσα υπάρχουν στο Σύμπαν, ελάχιστο μόνο μέρος έχουμε την δυνατότητα να δούμε, ψηλαφήσουμε ή να αντιληφθούμε με τις σωματικές αισθήσεις. Να λατρεύεις τον Θεό, σημαίνει να θαυμάζεις και να σέβεσαι τα έργα Του και τις παντοίες εκφράσεις του μεγαλείου Του. Καθ’ όσον θαυμάζεις και ευλαβείσαι τα έργα Του, η ψυχή σου αυξάνει και συγγενεύει προς τον Θεό. Να θυμάσαι ακράδαντα είσαι Πνεύμα, όχι σώμα”.

 

Οι επτά πνευματικοί νόμοι της επιτυχίας – Deepak Chopra

Ένα συνοπτικό βιβλίο από τον Deepak Chopra με αρχές ανατολικής φιλοσοφίας, συνδυάζοντας την πνευματικότητα με την επιτυχία της ζωής.
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο:
Μπορείτε να αλλάξετε συνειδητά το ενεργειακό και πληροφοριακό περιεχόμενο του δικού σας κβαντομηχανικού σώματος, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο το ενεργειακό και πληροφοριακό περιεχόμενο του εκτεταμένου σας σώματος-του περιβάλλοντός σας και ολόκληρου του κόσμου-προκαλώντας την υλοποίηση πραγμάτων και καταστάσεων μέσα του.
«Η αληθινή ουσία βρίσκεται πέρα από το εγώ. Είναι άφοβη και ελεύθερη»
«Η γνωριμία με τον Ανώτερο Εαυτό μπορεί να φέρει την αληθινή θεραπεία».

 

Tο βιβλίο της χαράς – Dalai Lama XIV & Desmond Mpilo Tutu

Όταν όλη η ανθρωπότητα είναι ευτυχισμένη, θα είμαστε και εμείς.
Όταν όλη η ανθρωπότητα είναι ειρηνική, θα ζούμε και εμείς ειρηνικά.
Η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται από την συλλογική ευτυχία.

 

Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα – Μάρω Βαμβουνάκη

“Η λογική που είναι το αλφάδι των περισσότερων εξηγήσεων, δεν βοηθάει πάντα στην κατανόηση των πιο σπουδαίων, ούτε στον έρωτα, ούτε στη πίστη, ούτε στην καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να δώσει απαντήσεις σαφείς και ακλόνητες”.  Ένα βιβλίο για τις εσωτερικές συγκρούσεις και την ανεμελιά της ψυχής.
Τα ουσιαστικά και τα θεϊκά, αναφέρει η συγγραφέας, ως ελάχιστα.

 

Η έδρα της ψυχής – Gary Zukav

“Το βιβλίο περιγράφει ένα πνευματικό ταξίδι, στο οποίο βρισκόμαστε όλοι. Μήνυμά του είναι να συντονίσουμε τις προσωπικότητές μας με τις ψυχές μας. Να δημιουργήσουμε αρμονία, συνεργασία και σεβασμό για τη ζωή”.

 

Το οδοιπορικό της επιστροφής – Lee Carroll

Μια συναρπαστική ιστορία για ένα συνηθισμένο άνθρωπο τον Μιχαήλ Θωμά, ο οποίος περνά από μια σειρά περιπετειών και δοκιμασιών, μέσα σε ένα εκπληκτικό μέρος γεμάτο με αγγελικές υπάρξεις, σοφούς δασκάλους αλλά και κακόβουλες οντότητες. Το Οδοιπορικό του Μιχαήλ είναι ένα ταξίδι γεμάτο συναίσθημα, χιούμορ, δέος και γνώση, τέτοιο που ούτε καν μπορούσε να το φανταστεί.  Μια παραβολή του Kryon που μένει στην καρδιά του κάθε αναγνώστη.

 

Άμεση Εκπλήρωση Chopra Deepak

Κάθε σύμπτωση είναι μια πύλη για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Έχετε μια βαθιά επιθυμία. Ξαφνικά, απρόβλεπτα γεγονότα «συνωμοτούν» για την εκπλήρωσή της. Βρίσκετε την ιδανική λύση σε ένα πρόβλημα ο καλύτερος φίλος σας έχει την ίδια ακριβώς ιδέα, την ίδια χρονική στιγμή. Οι περισσότεροι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αυτά τα γεγονότα ως «απλές συμπτώσεις». Αν όμως τα εξέταζαν πιο προσεκτικά, θα έβλεπαν πως αποτελούν φευγαλέες ματιές σε έναν μαγικό κόσμο όπου τα πάντα συμβαίνουν «συγχρονιστικά», όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα.

Το βιβλίο “Άμεση Εκπλήρωση” μας μαθαίνει – συστηματικά και πρακτικά – πώς να εφαρμόζουμε τις Αρχές της Συγχρονικότητας, ώστε να κατακτούμε κάθε στόχο και να προκαλούμε συνειδητά κάθε επιθυμητή αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

 

Βούδας Μια ιστορία φώτισης Chopra Deepak

Ένα μυθιστόρημα της συναρπαστικής ζωής του Σιντάρτα Γκαουτάμα, Ως πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου ο Σιντάρτα εγκατέλειψε την πριγκιπική ζωή του παλατιού, για να γίνει περιπλανώμενος μοναχός και στο τέλος να βιώσει τη φώτιση, ως Βούδας.

 

Διαίσθηση Ένα κβαντικό άλμα πέρα από τη λογική μέσα στη Συμπαντική Αλήθεια – Osho

Η διαφορά ανάμεσα στη λογική και στη διαίσθηση είναι η ίδια διαφορά που συμβαίνει ανάμεσα στο νου και στην καρδιά, στον πεζό λόγο και στην ποίηση, στη λογική και στον έρωτα.

Η διαίσθηση είναι μια αναλαμπή. Είναι ένα κβαντικό άλμα από το πρόβλημα στη λύση. Φτάνει στο συμπέρασμα, χωρίς καμία διαδικασία”.

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top