Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο

Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο

Kiriaki Sevasti – Kundα Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  02/12/2021

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρει ποιοτικό και καλύτερο ύπνο. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη συναισθηματική, την πνευματική και τη σωματική ευεξία. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν συνολικά επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Υπάρχουν και αρκετοί, οι οποίοι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν, με συνέπεια να παρεμποδίζεται ο ύπνος τους και κατ’ επέκταση η καθημερινότητά τους. Οι ανήσυχες σκέψεις, το άγχος και οτιδήποτε μας προβληματίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα.

Ένας αρμονικός τρόπος χαλάρωσης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι η αρωματοθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια φτάνουν μέσω της όσφρησης στα διάφορα κέντρα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να επιδρούν στον ψυχισμό, επηρεάζοντας τη διάθεσή μας. Μπορούν να μας προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία, τόνωση και αναζοωγόνηση.
Υπάρχουν πολλά αρώματα που βοηθούν στη χαλάρωση. Η δική μου πρόταση είναι τα βιολογικά αιθέρια έλαια και να επιλέξουμε σύμφωνα με τη δική μας όσφρηση αυτό το άρωμα που μας ταιριάζει καλύτερα.  Σημαντικό: Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα στο δέρμα.

~ Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις επιλογές για την καταπολέμηση της αϋπνίας:

Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο με Λεβάντα

Διάσημη για τα αντιφλεγμονώδη οφέλη και το χαλαρωτικό της άρωμα, η λεβάντα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Το άρωμά της θα μας παρασύρει στη χαλάρωση και στην ηρεμία. Εκτός από το ότι μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις, θα διαπιστώσουμε ότι η λεβάντα βελτιώνει την αναπνοή. Η λεβάντα έχει ευεργετική δράση σε πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και πεπτικές διαταραχές.
Χρήση για το άγχος και την αϋπνία: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας με νερό. Είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα νερό μέσα στην κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια.

Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο με Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο βοηθά στην αίσθηση της ανησυχίας και αποκαθιστά την ισορροπία, προκαλώντας ένα αίσθημα ευφορίας. Μετά από μια ημέρα γεμάτη με έγνοιες, το αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου είναι εξαιρετική επιλογή, καθώς χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Επίσης, ανακουφίζει από ημικρανίες και πονοκεφάλους. Είναι ιδανικό για τις γυναίκες, γιατί περιέχει ένα συστατικό όμοιο με το οιστρογόνο που ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών.
Χρήση για την ένταση, το στρες και τη νευρικότητα: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου με νερό. Είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα νερό μέσα στην κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια.

Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο με Λιβάνι

Το λιβάνι προκαλεί πνευματική ανύψωση και συγκέντρωση. Χρησιμοποιείται για τον βήχα, το κρύωμα, τις νευρώδεις καταστάσεις και το στρες. Έχει σημαντική θεραπευτική αξία, η οποία αποδίδεται στις αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαταθλιπτικές και τονωτικές ιδιότητές του. Όταν χρησιμοποιούμε αυτό το συγκεκριμένο άρωμα ως μέρος της βραδινής μας ρουτίνας, θα διαπιστώσουμε ότι βοηθά να ηρεμήσουμε το πολυάσχολο μυαλό και μας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας.
Χρήση για την ένταση, το στρες και τη νευρικότητα: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι με νερό. Είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα νερό μέσα στην κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια.

Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο με Τριαντάφυλλο

Όμορφο και γλυκό, το άρωμα του τριαντάφυλλου είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς λόγους. Συμβάλλει στο πνεύμα και στο μυαλό, καθώς απαλύνει τις συναισθηματικές εξάρσεις που σχετίζονται με τη θλίψη, τον θυμό, τη ζήλια και τη δυσαρέσκεια και βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω απογοήτευσης ή κατάθλιψης, ώστε να επιτευχθεί η συναισθηματική ισορροπία. Αυτή η συναισθηματική ισορροπία προσφέρει γαλήνιο ύπνο.

Σε στιγμές θλίψης ή κατάθλιψης: 1 σταγόνα αρκεί στη γωνία του μαξιλαριού. Χρήση για την ένταση, το στρες και τη νευρικότητα: 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο με νερό. Είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα νερό μέσα στην κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια.

 

Ξεπέρασε τα εμπόδια που βιώνεις Μέρος 1ο

Ξεπέρασε τα εμπόδια που βιώνεις Μέρος 2ο

Η Αλήθεια είναι θεραπευτική

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top