Ξεπέρασε τα εμπόδια που βιώνεις Μέρος 1ο - Κυριακή Σεβαστή

Ξεπέρασε τα εμπόδια που βιώνεις Μέρος 1ο

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum   Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 11/09/2020

Τα εμπόδια στο παρόν, είναι η προσκόλληση στο παρελθόν

Στην πορεία της ζωής όλοι θέλουμε να κάνουμε βήματα εξέλιξης. Να αλλάξουμε εργασιακό περιβάλλον, να βρούμε μια νέα σχέση, να βελτιώσουμε την υγεία μας, να ταξιδέψουμε, να αυξήσουμε το εισόδημά μας, να μάθουμε μια νέα δεξιότητα κλπ. Οι επιλογές μας είναι καθοριστικές.

Πόσες φορές σκεφτήκαμε επιχειρώντας αυτά τα βήματα, τα εξής:

-Η νέα εργασία θα είναι σαν την παλιά;

-Η νέα μας σχέση θα είναι όπως οι προηγούμενες;

-Πόσες φορές ανησυχήσαμε για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα πάρουμε, επειδή τα προηγούμενα ίσως δεν ήταν καλά;

-Το ταξίδι θα είναι κουραστικό όπως και το προηγούμενο; αν για παράδειγμα υπήρχαν αναταράξεις στο αεροπλάνο.

-Το εισόδημα δεν αλλάζει, γιατί η αμοιβή είναι η ίδια, λόγω των σπουδών ή των γνώσεων που έχουμε.

-Δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, ή ακόμη και η διάθεση να μάθουμε κάτι καινούργιο; Μερικές φορές βάζουμε και το εμπόδιο της ηλικίας και αξιολογούμε τον εαυτό μας ως μεγάλο ή γερασμένο, για νέα πράγματα.

Και παρατηρούμε πως σε όλες αυτές τις όμορφες αλλαγές, σκεφτόμαστε σύμφωνα με τις παρελθοντικές εμπειρίες που είχαμε βιώσει.

Διαλογισμός Πληρότητας Ουράνιο Τόξο

Νιώθουμε “κολλημένοι” στο παρελθόν, βιώνοντας τα εμπόδια σε κάθε νέο βήμα

Όταν δεν κάνουμε το βήμα της αλλαγής, τις περισσότερες φορές, οφείλεται στο φορτίο που κουβαλάμε από το παρελθόν. Το παρελθόν όμως είναι παλιό, τελείωσε. Αν είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν, δεν ζούμε στο παρόν και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό.

-Γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο παρόν;

-Επειδή εμείς το δημιουργούμε με παρελθοντικά μοτίβα, τα οποία επαναλαμβάνονται.

-Γιατί επαναλαμβάνονται;

-Επειδή ζούμε ακόμη εκεί πίσω και τα φέρνουμε κάθε φορά στο τώρα μας. Έτσι νομίζουμε πως ζούμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.

Όμως, στην πραγματικότητα το παρόν είναι πάντα ολοκαίνουργιο. Μπορεί να μοιάζει με το παρελθόν, αλλά έχει μια πολύ σημαντική διαφορά.

Η διαφορά είσαι εσύ! Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος στο τώρα σε σχέση με το παρελθόν σου. Έχεις αναπνεύσει τη δύναμη της ζωής περίπου 23.000 φορές, έχεις σκεφτεί, έχεις αισθανθεί, έχεις περισσότερες εμπειρίες. Έχει ανατείλει ο ήλιος και έχει δύσει με εσένα μέσα, αφού ανήκεις και εσύ σε αυτή την πλάση. Έχεις εξελιχθεί και έχεις ωριμάσει. Ακόμη και αν έχουν περάσει μόνο 24 ώρες από το δικό σου παρελθόν.

Διαλογισμός αισιοδοξίας

Η ζωή είναι γεμάτη με μονοπάτια και με αλλαγές. Ολόκληρη η ζωή είναι συνεχείς και μόνιμες αλλαγές.

Η ζωή δεν επαναλαμβάνεται, λόγω της φρεσκάδας που έχει. Η κάθε μέρα δεν είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση. Η κάθε μέρα δεν είναι η φωτοτυπία της προηγούμενης ημέρας.

Το κάθε γεγονός που βιώνουμε είναι ολοκαίνουργιο, ακολούθως και η κάθε κατάσταση. Η ματιά μας όμως, δεν μας επιτρέπει να δούμε τη φρεσκάδα και το καινούργιο που έχει να μας προσφέρει, η ίδια η ζωή.

Η ίδια, μονότονη, παρελθοντική ματιά, θα μας εμποδίζει συνεχώς να δούμε την ομορφιά του παρόντος. Θα μπαίνει εμπόδιο κάθε φορά, σε κάθε τώρα.

Προστασία της αύρας

Ας αφήσουμε το παρελθόν εκεί όπου ανήκει και ας ξεπεράσουμε τα εμπόδια που δημιουργούμε στο παρόν

Το αύριο φέρνει κάτι νέο. Τα δικά μας βιώματα και εμπειρίες. Ας μην μένουμε στα όμοια και στα βαρετά. Προφανώς το σίγουρο και το σταθερό είναι οικείο, αλλά η ζωή είναι περιπέτεια. Και σίγουρα δεν είναι σταθερή.

 

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα

Η πίστη είναι τρόπος ζωής

Γιατί κρίνουμε; 5 τρόποι για να απαλλαγούμε από την κριτική

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top