Ξεπέρασε τα εμπόδια που βιώνεις Μέρος 2ο - Κυριακή Σεβαστή

Ξεπέρασε τα εμπόδια που βιώνεις Μέρος 2ο

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum   Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 11/09/2020

Τα εμπόδια στο παρόν, είναι η προσκόλληση στο παρελθόν

Όταν θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και να ασχοληθούμε με νέες ωφέλιμες συνήθειες, πολλές φορές βάζουμε και άλλο ένα εμπόδιο. Θέλουμε κάτι συγκεκριμένο και δεν το κάνουμε εν τέλει, γιατί υπάρχουν όντως κάποια πρακτικά εμπόδια.

Παράδειγμα: κάποιος θέλει να εργαστεί, γιατί είναι πολύ καιρό άνεργος. Παραπονιέται για το ελάχιστο εισόδημα που έχει. Όταν πάει σε μια συνέντευξη εργασίας και του ανακοινώνουν τον μισθό, ο οποίος δεν είναι όπως τον υπολόγιζε, αλλά πιο χαμηλός, τότε αποχωρεί, χωρίς να κλείσει τη θέση. Ο λόγος είναι ότι δεν θα λάβει αυτά, τα οποία υπολόγιζε. Χωρίς να, σκεφτεί το ωφέλιμο για εκείνον στην παρούσα στιγμή και ότι τόσα χρόνια αναζητούσε εργασία, ακόμη και το πώς θα πληρώσει τα έξοδά του, τα οποία όλο και πληθαίνουν. Ενώ, θα μπορούσε να ξεκινήσει με την χαμηλή αμοιβή και όταν θα έβρισκε κάτι καλύτερο να αποχωρούσε.

Άλλο παράδειγμα: κάποιος θέλει να ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο άθλημα, όπως το τένις στην ηλικία των 60 ετών, χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία και γνώση πάνω σε αυτό. Παρατηρεί ότι το σώμα του δεν μπορεί να ακολουθήσει, λόγω του συγκεκριμένου έντονου αθλήματος. Τότε έρχεται ο εκνευρισμός και η παραίτηση. Η λύση όμως και πάλι υπάρχει. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ένα άλλο άθλημα, το οποίο να συμβαδίζει και να ταιριάζει με το σώμα του. Ο σκοπός του είναι να αθληθεί, οπότε μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τόσα πολλά αθλήματα, περισσότερο κατάλληλα για εκείνον.

Πολλές φορές “κολλάμε” σε πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και δεν βλέπουμε την ευρύτερη εικόνα, χάνοντας έτσι τον σκοπό μας.

Μουσική για Ανύψωση του Εαυτού

Ας δούμε τις αλλαγές με μια νέα ματιά, χωρίς προκατάληψη. Τότε η καρδιά θα ακολουθήσει με ευκολία. Τότε θα έχουμε την επίγνωση και τη σοφία, ώστε να επιλέγουμε και να ξεπερνούμε οποιαδήποτε πρόκληση έρθει.

Πως αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής με την Kunda Quantum

Σε όλους μας αρέσει το σίγουρο και το σταθερό, γιατί είναι οικείο, αλλά η ζωή είναι δρόμος. Και σε ένα δρόμο υπάρχουν και λακκούβες. Τις λακκούβες τις αποφεύγουμε και τις προσπερνάμε. Και αν πέσουμε μέσα σε μια λακκούβα δεν παθαίνουμε κάτι σοβαρό, μια πρόκληση είναι και αυτή, στον δρόμο που έχουμε να διανύσουμε.

Πολλές φορές, θέλουμε να βιώσουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Και χρειαζόμαστε να βιώσουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Δεν κάνουμε το βήμα της αλλαγής, επειδή σκεφτόμαστε πως θα χάσουμε τη σταθερότητα και τη σιγουριά, πως ίσως χάσουμε τον εαυτό μας.

Αντιμετωπίζοντας το άγχος με την αναπνοή

-Πόσοι είναι αυτοί γύρω μας, οι οποίοι έχουν προσκολληθεί σε ταμπέλες, όπως αυτές της εργασίας τους, της κοινωνικής τους θέσης κλπ;

Και καταλήγουμε να καταπιέζουμε τον πολύτιμο εαυτό μας. Το αποτέλεσμα της σιγουριάς και της σταθερότητας είναι η καταπίεση. Χάνουμε τον εαυτό μας λίγο – λίγο. Χάνουμε την παιδικότητά μας, την ανεμελιά μας, τη ζωντάνια μας, τον αυθορμητισμό μας. Λέμε ψέματα σε εμάς και προσπαθούμε να τα υποστηρίξουμε κιόλας. Κοροϊδεύοντας εμάς τους ίδιους.

-Που πήγε η φυσικότητα και η ανταπόκριση στις περιστάσεις;     

-Η ευφυΐα μας που πήγε;  

-Μήπως, φοβηθήκαμε να βασιστούμε σε εμάς και στις ικανότητές μας;

Αν παρατηρήσουμε τη ζωή μας θα δούμε πόσες αλλαγές έχουμε ζήσει. Όλες τους καλώς καμωμένες. Οι όμορφες, αλλά και οι άσχημες.

Οι όμορφες απολαυστικές.

Οι άσχημες εξίσου απολαυστικές, καθώς μας δώρισαν την εξέλιξη του εαυτού μας. Άλλες φορές μας έδωσαν το δώρο της επιλογής. Θέτοντας αλλιώς τον πήχη, ώστε να μην επιλέγουμε  πλέον άλλες τέτοιες καταστάσεις, αυτές που μας πληγώνουν και μας ταλαιπωρούν, ή αυτές που δεν αντηχούν με τον εαυτό μας.

Μια γέφυρα είναι. Οι όμορφες από την μια πλευρά και οι άσχημες από την άλλη. Και εμείς ο παρατηρητής, ο οποίος παρατηρεί διευρυμένα τη γέφυρα. Όχι από την μια μόνο πλευρά ή από την άλλη. Με τα μάτια ορθάνοιχτα και την καρδιά ανοιχτή.

-Μια απόφαση είναι και είναι η δική σου απόφαση, να επιλέξεις να ζεις με τη ροή της ζωής. Δεν χρειάζεται να φτάσεις 40 ή 70 ετών και να πεις, γιατί δεν είχα πάρει μια τόσο απλή απόφαση;  -Γιατί τότε η απόφασή σου, αλλά και ολόκληρη η ζωή δεν έχει γυρισμό.

Τώρα οφείλουμε στον εαυτό μας να ζήσει τη ζωή που του αρμόζει και του ταιριάζει πραγματικά.

 

Η πίστη είναι τρόπος ζωής

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα

 

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top