Η Αλήθεια είναι θεραπευτική - Κυριακή Σεβαστή

Η Αλήθεια είναι θεραπευτική

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  01/07/2021

Η Αλήθεια είναι θεραπευτική. Η Αλήθεια ξεκουράζει, γιατί είναι γαλήνια. Το αποτέλεσμά της είναι μαγευτικό. Εμπεριέχει λαμπρότητα σαν το φως του ήλιου, αναζωογονεί και τονώνει. Μερικές φορές, μπορεί να αχνοφαίνεται, λόγω της ομίχλης ή του σύννεφου που την επισκιάζει, αλλά πάντα είναι εκεί. Δεν μπορεί να κουκουλωθεί. Η αλήθεια είναι ότι “Η Αλήθεια είναι μια και είναι αιώνια”.

Με τη λαμπρότητά της φωτίζει τις ανθρώπινες “ατέλειες”, φωτίζει τον εγωικό εαυτό και άλλα στοιχεία της προσωπικότητας.

Για ποιό λόγο φωτίζει; Για να θεραπεύσει. Οτιδήποτε έρχεται στο φως η αιτία είναι η θεραπεία και η εσωτερική ισορροπία.

Η Αλήθεια είναι ωφέλιμη, γιατί θεραπεύει οτιδήποτε δυσαρμονικό. Προάγει την αρμονία και την ενότητα με τον θεϊκό εαυτό. Προσφέροντας σοφία και ελευθερία.

 

Η πατρίδα της Αλήθειας είναι το Άπειρο

Η Αλήθεια είναι επεκτατική, σαν τον απέραντο ουρανό, πάντα φέρνει νέα ιδανικά για την πρόοδο και την εξέλιξή μας. Η πατρίδα της Αλήθειας είναι το Άπειρο. Η Αλήθεια εμφυσά χαρά και λύτρωση στις ψυχές. Όταν αγαπήσουμε την αλήθεια τότε δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε. Όταν σεβαστούμε τους εαυτούς μας τότε θα αγαπήσουμε την αλήθεια. Η Αλήθεια δεν κραυγάζει, απλά υπάρχει. Δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης, απλά υπάρχει. Η φύση της αλήθειας τιμά την αξιοπρέπεια και την ταπεινότητα. Η αλήθεια δεν χρειάζεται τη φασαρία, τον στόμφο, ούτε τη φλυαρία. Αντιθέτως είναι ουσιαστική, λιτή και ακέραια, απλά υπάρχει.

 

Αλήθεια και ψέμα

Πολλές φορές οι άνθρωποι “ξαναγράφουν” την αλήθεια, για να την προσαρμόσουν στις πεποιθήσεις τους και στις συνήθειές τους, ακόμη και στο δικό τους συνειδησιακό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι “Η Αλήθεια είναι μια και είναι αιώνια”.

Το ψέμα που επιβεβαιώνουμε στον εαυτό μας είναι η αδυναμία αντιμετώπισης της αλήθειας. Ο εγωικός εαυτός θέλει να έχει δίκιο και μερικές φορές την παραφράζει. Είναι ανώφελο να πέφτουμε στην παγίδα του εγωικού εαυτού.

Μερικές φορές παραπονιόμαστε ότι η αλήθεια πονά. Δεν πονά. Αντιθέτως μας ξυπνά, για να νιώσουμε την ευδαιμονία. Η αλήθεια δίνει ώθηση να φτάσουμε στην υψηλότερη συνείδηση.

Επίσης, συγχέουμε τον πόνο με την αλήθεια. Η αλήθεια δεν πονά. Ο πόνος προέρχεται στο ψέμα που έχουμε προσκολληθεί.  Χρειάζεται να επιλέξουμε ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα. Να επιλέγουμε την καθαρότητα που έχει η αλήθεια με θάρρος, άλλωστε αυτός είναι ο τρόπος της ουσιαστικής ζωής. Τότε φεύγει η ομίχλη και έρχεται το φως της αυγής. Τότε ο πόνος μετουσιώνεται σε γνώση και σε εμπειρία ζωής. Τότε βιώνουμε τους θησαυρούς της ψυχής.

 

Η Αλήθεια βιώνεται

Για να δούμε την αλήθεια χρειάζεται θάρρος και τόλμη. Για να ακούσουμε την αλήθεια χρειάζεται σεβασμός, ακεραιότητα και τιμιότητα. Να σκύψουμε με προθυμία και να ακούσουμε τι έχει να πει. Για να γευτούμε την αλήθεια χρειάζεται ανδρεία και θέληση. Να αφεθούμε και με δεκτικότητα να νιώσουμε στη καρδιά τι δώρα έχει να μας προσφέρει.

Η αλήθεια υπάρχει μέσα μας. Όσο πιο αληθινοί και ξεκάθαροι είμαστε με τους εαυτούς μας, τόσο οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας, θα είναι σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα μας. Τότε το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο δονείται σε συχνότητες αλήθειας, αγάπης και ουσίας.

Η αυθεντική αυτο-έκφραση είναι σημαντική δύναμή μας. Ο τρόπος που μιλάμε δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα και της ενέργειάς μας. Όταν είμαστε συνδεδεμένοι με το πέμπτο τσάκρα, (του λαιμού), αποκτούμε την αντίληψη της λεπτότητας. Με αυτήν την αντίληψη, ακούμε και μιλάμε με χάρη την αλήθεια. Αποκτούμε επίσης, μια κατάσταση διαφάνειας στην οποία βλέπουμε τη ζωή, ως μια παροχή εμπειριών, οι οποίες οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανόηση. Την κατανόηση αυτή, της επιτρεψιμότητας των πραγμάτων να συμβούν όπως συμβαίνουν. Σταματάμε να αποφεύγουμε τις δυσάρεστες πτυχές της ζωής, γιατί συνειδητοποιούμε ότι αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, το οποίο πάντα μας πάει παρακάτω…

Στην πραγματικότητα η Αλήθεια βιώνεται, όταν η κατάσταση του εαυτού έχει φτάσει στην υψηλότερη κατάστασή του, στη φώτιση, στο samadhi, στο satori, στην υπερσυνείδηση. Η αλήθεια είναι για τους ελεύθερους. Είναι για αυτούς που έχουν απελευθερωθεί από το εγώ, από τα στερεότυπα του νου και από τις στεγανές συνήθειές τους.

Στην τέλεια ηρεμία και ισορροπία, βιώνουμε αυτή την ευχάριστη αίσθηση της αλήθειας, η οποία είναι η πηγή όλων των πραγμάτων. Αισθανόμαστε τη ροή του θεϊκού φωτός μέσα μας, το ανοιχτό κανάλι του Πνεύματος.

“Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι καθαρός και αγνός είναι να διαλογίζεσαι συνεχώς με τον εαυτό σου. Να αισθάνεσαι ότι είσαι πολύ αγνός και ότι είσαι κανάλι του Δημιουργού. Κάνε το για τρεις μέρες και δες το αποτέλεσμα που θα βρεις. Δες την ομορφιά που θα έρθει στο πρόσωπό σου … ” – Yogi Bhajan –

Η αλήθεια είναι ότι “H Αλήθεια είναι μια και είναι αιώνια”.

Ο σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε έναν αληθινό τρόπο ζωής και να ζούμε σύμφωνα με την Αλήθεια.

 

Η πίστη είναι τρόπος ζωής

Η ουσία του εαυτού

Η αληθινή αγάπη συναντά την ευτυχία

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top