Το ξύπνημα της ενέργειας Kundalini - Κυριακή Σεβαστή - Kunda Quantum

Το ξύπνημα της ενέργειας Kundalini

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 03/11/22

Η Kundalini είναι η ενέργεια στη βάση της σπονδυλικής στήλης που μας ωθεί προς τα έξω και προς τα κάτω. Για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τον Δημιουργό, αυτή η ενέργεια πρέπει να αφυπνιστεί και να ενωθεί στο υψηλότερο κέντρο του εγκεφάλου. Να ενεργούμε με θέληση. Το ξύπνημα της ενέργειας Kundalini είναι η πνευματική αφύπνιση και προσφέρει γαλήνη, χαρά, ανύψωση, μια αίσθηση γενικής ευδαιμονίας.

Ο Paramahansa Yogananda είχε πει: “Όσο μεγαλύτερη είναι η θέληση, τόσο μεγαλύτερη είναι η ροή της ενέργειας”.

Καθώς μαθαίνουμε να φέρνουμε την ενέργειά μας στη σπονδυλική στήλη και να την ωθούμε προς τα πάνω στο τρίτο μάτι (στο κέντρο του Χριστού), θα αρχίσουμε αυτόματα να νιώθουμε μια ανοδική κίνηση ενέργειας από τη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Η καλύτερη πρακτική είναι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και η αίσθηση εκδηλώνεται ως εξής:

  • Να νιώθουμε εκρήξεις ενέργειας να ανεβαίνουν σαν φυσαλίδες αναζωογόνησης
  • Να αισθανθούμε ένα ρεύμα περιστροφής
  • Να νιώθουμε ένα κύμα ενέργειας και χαράς

Αυτό είναι το ξύπνημα της ενέργειας Kundalini.  Όσο πιο σκόπιμα και συνειδητά νιώθουμε τη σπονδυλική στήλη, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ενέργεια της Kundalini σε αυτό το σημείο (σπονδυλική στήλη).

Η συσχέτιση της Kundalini και της δύναμης της θέλησης

Δεδομένης της συσχέτισης μεταξύ της Kundalini και της δύναμης της θέλησης, είναι απίθανο να νιώσουμε το ξύπνημα της ενέργειας Kundalini με μια παθητική δραστηριότητα, και αυτό να το μεταφράζουμε, ως αποτέλεσμα της ανόδου της.

Αν θέλουμε να αυξήσουμε την Κουνταλίνι, πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ένταση. Όχι όμως η υπερβολή, ούτε και η βιαιότητα. Ενεργώντας με ένταση δημιουργείται ο μαγνητισμός της ενέργειας Κουνταλίνι προς τα πάνω, από τη βάση της σπονδυλικής στήλης και φτάνει μέχρι το τρίτο μάτι (το κέντρο του Χριστού) στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια.

Kundalini Kriyas το διαγνωστικό εργαλείο του εαυτού

Η καρδιά είναι το κέντρο αγάπης του Θεού. Το τρίτο μάτι είναι το κέντρο σοφίας του Θεού.

“Η καρδιά είναι το κέντρο αγάπης του Θεού. Η Συνείδηση του Χριστού είναι το τρίτο μάτι και είναι το κέντρο σοφίας του Θεού. Αυτοί είναι οι δύο πόλοι του πνευματικού μαγνήτη. Και τα δύο αυτά κέντρα – η καρδιά και η σοφία – ελκύουν τον Θεό.
Γι’ αυτό κάποιοι δάσκαλοι σας λένε να συγκεντρωθείτε στην καρδιά και άλλοι να συγκεντρωθείτε στο τρίτο μάτι, στη Συνείδηση του Χριστού.
Η Συνείδηση του Χριστού είναι το πιο ισχυρό κέντρο. Είναι το θετικό κέντρο. Αλλά το κέντρο της καρδιάς συνεργάζεται αυτόματα με αυτό. Όταν αυτοί οι δύο πόλοι αναπτύσσονται, ο Θεός έρχεται προς το μέρος σας”.       
– Paramahansa Yogananda –

Το επίπεδο της συνείδησής μας και ο σκοπός της προσέγγισής μας

Το επίπεδο της συνείδησής μας εξαρτάται κυρίως από την κατεύθυνση που παίρνει η ενέργειά μας στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με την επιστήμη της Γιόγκα, η κοσμική ενέργεια εισέρχεται στο σώμα στη βάση του εγκεφάλου, στη συνέχεια κατεβαίνει στη σπονδυλική στήλη και προς τα έξω, μέσω των τσάκρας και του νευρικού συστήματος, για να ικανοποιήσει τις φυσικές μας ανάγκες. Δυστυχώς για τον ασκούμενο και αναζητητή αυτή η ενέργεια που ρέει προς τα έξω, τραβάει και το μυαλό προς τα έξω.

Ο Paramahansa Yogananda είχε αναφέρει: “Ο στοχαστικός νους, επιχειρεί την επιστροφή του στη θεότητα, αλλά σύρεται συνεχώς πίσω προς τις αισθήσεις, από τα ρεύματα της ζωής. Όταν αντιστρέψουμε τη ροή της ενέργειας, από τις αισθήσεις προς τον εγκέφαλο, αποκαλύπτει στη συνείδησή μας έναν άλλο κόσμο. Ένα κόσμο, όχι υλικό, αλλά πνευματικό”.

Η ενέργεια είναι, ρέει, υπάρχει. Χωρίς ακρότητα, χωρίς πίεση, χωρίς βία. Ο σκοπός της Κουνταλίνι Γιόγκα είναι να ανακατευθύνει τη δύναμη της ζωής στη σπονδυλική στήλη. Αντίστοιχα, ο σκοπός της προσέγγισής μας να είναι πνευματικά ώριμος, αγνός, ατόφιος, αληθινός, ισορροπημένος.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα μέσα από τα μάτια μου

Με την ένωση εμφανίζεται η φώτιση

Ο συνδυασμός της αγνότητας της καρδιάς και της σωστής στάσης με την επιστημονική τεχνική της Γιόγκα προσφέρει μια συνολική εκδήλωση. Όταν η Γιόγκα ασκείται με ένα στοργικό πνεύμα, τα ρεύματα της ζωής απελευθερώνονται αρμονικά προς τα πάνω με έναν ασφαλή και ισχυρό τρόπο. Κάθε πνευματική παράδοση άλλωστε, ενθαρρύνει τους μαθητές να ακολουθούν ηθικές αρχές, καθώς αυτές οι αρχές τους εναρμονίζουν με τη θεϊκή τους φύση. Όταν συμβαίνει αυτή η ένωση, εμφανίζεται η φώτιση.

Για να πετύχουμε αυτόν τον υψηλό στόχο, είναι απαραίτητο η εξωτερική μας ζωή να ενισχύει τις διαλογιστικές μας προσπάθειες, διαφορετικά, θα οδεύουμε αντίθετα από εκεί που προσπαθούμε να πάμε πνευματικά.

«Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά, γιατί θα δουν τον Θεό».



Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής

Σώμα Νους Πνεύμα

5 τρόποι για καθημερινή εσωτερική ηρεμία

Γιατί η Κουνταλίνι Γιόγκα κάνει καλό στη σπονδυλική στήλη


Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top