Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής - Κυριακή Σεβαστή - Kunda Quantum

Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής

Kiriaki SevastiKunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 31/03/2022

Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να ζούμε μια συνειδητή ζωή, αλλά χανόμαστε στις υποχρεώσεις της κάθε ημέρας. Υπάρχουν τα κλειδιά της συνειδητής ζωής και είναι διαθέσιμα για όλους. Είναι τόσο εύκολο να σταματήσουμε να κοιτάξουμε τον ουρανό ή να μυρίσουμε ένα τριαντάφυλλο, αλλά σπάνια το καταφέρνουμε από τη θορυβώδη καθημερινότητα που ζούμε. Η ζωή στις μεγαλουπόλεις έχει φασαρία. Η φασαρία δημιουργεί άγχος και ένταση. Οι συνθήκες είναι απαιτητικές και πολλές φορές οι περιστάσεις είναι αντίξοες. Στο τέλος της ημέρας η ενέργειά μας έχει ήδη εξατμιστεί και αναρωτιόμαστε τι πάει λάθος.

Προφανώς θα φροντίσουμε τα καθήκοντά μας, αλλά το να μάθουμε να φροντίζουμε πρώτα τον εαυτό μας είναι υψίστης σημασίας, εάν θέλουμε να ζούμε μια γαλήνια και χαρούμενη ζωή.

Αντιμετωπίζουμε το άγχος με την αναπνοή

Πως να χαλαρώσεις απο το Άγχος σε 3′ 

Ζώντας στο Τώρα

Ο Jon Kabat-Zinn Καθηγητής Ιατρικής και δημιουργός της Κλινικής Μείωσης του Στρες και του Κέντρου Ενσυνειδητότητας, διδάσκει χρόνια την τεχνική του διαλογισμού. Πολλές έρευνες και μελέτες έχουν γίνει σχετικά με τις ωφέλιμες επιπτώσεις του διαλογισμού στα επίπεδα άγχους, στα συναισθήματα, κλπ. Ορισμένα νοσοκομεία χρησιμοποιούν τον διαλογισμό ως βοήθημα, μαζί με άλλες θεραπείες για τη μείωση του άγχους και του πόνου. Ο διαλογισμός μας επιτρέπει να σταματήσουμε τις αδιάκοπες σκέψεις και να απολαύσουμε τη γαλήνη στο μυαλό. Εξάλλου, πιστεύω ότι αυτό θέλουμε όλοι πραγματικά.

Κβαντικοί Διαλογισμοί

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι μαθαίνουν την τέχνη του διαλογισμού, ζουν στο τώρα και βιώνουν λιγότερο άγχος και περισσότερη ευτυχία. Έχουν μάθει να απελευθερώνουν τα “βάρη” της καθημερινότητας και να δέχονται τη ροή με περισσότερη ευκολία.

-Άραγε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε σε ένα ήσυχο μέρος και απλά απολαμβάνατε τη στιγμή;

 

Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής:

Μη προσκόλληση

Το κλειδί για να ζούμε εδώ και τώρα είναι η μη προσκόλληση. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν μας ανήκει ουσιαστικά, ούτε η οικογένειά μας, ούτε τα παιδιά μας, ούτε η εργασία μας. Όταν είμαστε προσκολλημένοι, βλέπουμε την ευτυχία μας ως εξαρτώμενη από κάποιον ή κάτι έξω από τον εαυτό μας. Το να μην είμαστε προσκολλημένοι στα αγαπημένα μας πρόσωπα σημαίνει να τα αγαπάμε απελευθερωμένοι από τους περιορισμούς του εγωισμού, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Υπομονή και Αποδοχή

Η υπομονή είναι άλλο ένα κλειδί για τη συνειδητή ζωή, ένα βίωμα στο εδώ και τώρα. Το να είμαστε υπομονετικοί, σημαίνει να είμαστε χωρίς προσκόλληση, αλλά με αποδοχή. Να παρατηρούμε και να προσέχουμε την παρούσα στιγμή. Είναι η επίγνωση του μυαλού και του σώματός μας. Με την αποδοχή της πραγματικότητας όπως είναι, ζούμε πλήρως στο παρόν, χωρίς να επιθυμούμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά από αυτά που είναι.

Σκλάβοι των περιστάσεων ή ελεύθεροι;

Η άποψή μας για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα, εμπεριέχει την προσκόλληση και αυτή μας κάνει να ανταποκρινόμαστε αρνητικά σε απροσδόκητα γεγονότα. Όποιο απροσδόκητο περιστατικό συμβεί, δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε πολύτιμο χρόνο, για να λυπόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς θα επιλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε σκλάβοι των περιστάσεων ή ελεύθεροι. Για παράδειγμα: είχα ένα ραντεβού και μόλις μπήκα στο αυτοκίνητό μου παρατήρησα μια βλάβη, η οποία δεν επίτρεπε να μετακινηθώ με αυτό. Επίλεξα ένα άλλο μεταφορικό μέσο από το να είμαι σκλάβος των περιστάσεων. Αποδέχτηκα την πραγματικότητα του παρόντος οπότε επίλεξα εναλλακτική λύση. Άλλο ένα κλειδί της συνειδητής ζωής είναι η επιλογή της ελευθερίας. 

Το να ζούμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης φέρνει σοφία, αποστασιοποίηση και αναγνώριση ότι κάθε αντίδραση ακολουθείται από το εγγενές αντίθετό της.

Γιατί κρίνουμε; 5 τρόποι για να απαλλαγούμε από την κριτική

Κάθε φορά που παρατηρούμε τον εαυτό μας να αντιδρά με ευχαρίστηση σε γεγονότα ή περιστάσεις, ας του υπενθυμίσουμε: “Αρνούμαι να επιτρέψω στην ευτυχία μου να εξαρτηθεί από οτιδήποτε παροδικό και εξωτερικό”.

Ομοίως, όταν μπούμε στον πειρασμό να νιώσουμε λύπη, ας του υπενθυμίσουμε: “Δεν θα διαρκέσει. Αυτή η ενόχληση είναι προσωρινή. Τελικά και αυτό θα υποκύψει στο αντίθετό του”.

Ας συνειδητοποιήσω ότι: “Η ευτυχία είναι μέσα μου βαθιά ριζωμένη και δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες”.

Αυτή την ουσία μεταδίδω σε όλους όσους συμπορεύομαι, τόσο στις συνεδρίες Κβαντικής Θεραπείας, όσο και στα μαθήματα Kunda Quantum.

Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να ζούμε αποδεχόμενοι πλήρως στο εδώ και τώρα, τόσο περισσότερη ενέργεια θα απελευθερώνεται, για να απολαύσουμε το παρόν.


Η εμπειρία του παρόντος

Η εμπειρία του παρόντος χρειάζεται εξάσκηση, γιατί το μυαλό τείνει να σκέφτεται το παρελθόν ή το μέλλον.

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να καθίσετε ή και να ξαπλώσετε. Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές και καθώς εκπνέετε, χαλαρώστε ολόκληρο το σώμα. Εστιάστε αποκλειστικά στην εισπνοή και την εκπνοή. Στρέψτε την προσοχή σας στην παρούσα στιγμή. Νιώστε την καρέκλα ή το πάτωμα και ακούστε οποιονδήποτε ήχο ακούγεται γύρω σας.
Καθώς εστιάζετε στην αναπνοή σας, οι σκέψεις θα αρχίσουν να επιβραδύνουν, μέχρι που θα σταματήσουν. Αν πάλι έρθει μια σκέψη, απλώς παρατηρήστε την και έπειτα επιστρέψτε και εστιάστε στην αναπνοή. Αυτή είναι η εμπειρία του παρόντος. Αυτή είναι η εμπειρία της συνειδητής ζωής.

Ηρέμησε Σφυρίζοντας


Το ταξίδι προς τη χαρά και τη γαλήνη

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε ότι αυτό είναι χάσιμο χρόνου, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι. Εάν αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα, για να φροντίζετε τον εαυτό σας, θα παρατηρήσετε ότι το επίπεδο του άγχους θα μειωθεί. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο χαλαροί, πιο γαλήνιοι και πιο χαρούμενοι. Περισσότερο συνειδητοί.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τον διαλογισμό που μπορούν να πιστοποιήσουν τις υπέροχες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή τους, λόγω της συνεπούς πρακτικής.
Το ταξίδι προς τη χαρά και τη γαλήνη σας μπορεί να ξεκινήσει με λίγα μόνο λεπτά την ημέρα και να αυξήσετε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να μάθετε να γίνετε πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφιερώστε λίγα λεπτά όταν βρίσκεστε στην εργασία σας, ανάμεσα στα διαλείμματα ή ενώ είστε κολλημένοι στην κίνηση. Να είστε παρόντες, να παρατηρείτε και να νιώθετε ευγνωμοσύνη για τη ζωή, που βιώνετε στο τώρα, στον πραγματικό χρόνο.

Πηγαίνετε μια βόλτα και παρατηρήστε την υπέροχη δημιουργία που μας περιβάλλει. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, να είστε παρόντες, καθώς καθαρίζετε, κάνετε ντους, μαγειρεύετε, κλπ. Όσο πιο παρόντες είστε, τόσο περισσότερη γαλήνη και χαρά θα απολαμβάνετε.

Προτείνω να ξεκινήσουμε σήμερα το ταξίδι μας για περισσότερη χαρά και γαλήνη. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο, για να μυρίσουμε τα λουλούδια και να ακούσουμε τα πουλιά να τραγουδούν. Ας νιώσουμε άνετα να καθίσουμε ήσυχα με τον εαυτό μας, εστιάζοντας στην αναπνοή μας. Χρειάζεται εξάσκηση και αφοσίωση, οπότε γιατί να μην αρχίσουμε από σήμερα να ασκούμε αυτή την τέχνη; 

Ας αφήσουμε το τίποτα να εισέλθει στο μυαλό μας.

 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top