Σώμα Νους Πνεύμα - Κυριακή Σεβαστή - Kunda Quantum

Σώμα Νους Πνεύμα

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  07/05/2021

Σώμα: το υπέρτατο σύνολο των 10 σωμάτων

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα υπέρτατο σύστημα, το οποίο ενορχηστρώνει ένα σύνολο προγραμματισμένων και συντονισμένων μηχανικών κινήσεων καθημερινά. Αυτές οι λειτουργίες συνεχίζουν αδιάκοπα, ακόμα και όταν κοιμόμαστε, για να παραμένουμε υγιείς. Το σώμα ελέγχει την καρδιά και την αναπνοή, ρυθμίζει τη θερμοκρασία, αυτοθεραπεύεται όταν τραυματίζεται, δημιουργεί νέα κύτταρα, αποβάλλει τις τοξίνες και σκοτώνει τα μικρόβια που εισβάλλουν σε αυτό. Όλα τα συστήματα του σώματος συνδυάζονται και συνυπάρχουν. Κάθε λειτουργικό σύστημα, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή του, χρειάζεται τακτική φροντίδα και τακτική ρύθμιση με σωματικές ασκήσεις και με πρακτικές αναπνοής, για να είναι συνολικά ισορροπημένο.

Σύμφωνα με την Κουνταλίνι Γιόγκα, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 10 σώματα: το φυσικό, τα 3 νοητικά και τα 6 ενεργειακά. Το φυσικό σώμα είναι ένας ναός και μέσα σε αυτόν αναπνέει η συνείδησή μας, ολόκληρη η ύπαρξή μας.

Η ψυχή εισέρχεται στο σώμα τη στιγμή της σύλληψης, δημιουργώντας το φυσικό σώμα. Ο σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αιώνια όντα, πάντα τέλεια και ελεύθερα. Ο κάθε ένας από εμάς είναι αιώνιο πνεύμα, το οποίο ενσωματώνεται στο φυσικό σώμα προσωρινά.

Πρακτική για φυσική αντοχή

Περπάτημα του ελέφαντα 

Ξεπέρασε τον φόβο με τη στάση του βατράχου

Νους: ο έμπιστος φίλος μας

Ο νους υπάρχει, για να εξυπηρετεί τη ψυχή. Είναι ο πιο έμπιστος φίλος που έχουμε στη ζωή αρκεί να είναι ισορροπημένος, ώστε να μας προσφέρει το σοφό φιλτράρισμα των σκέψεων. Αυτόν χρησιμοποιούμε, για να ενεργήσουμε στην καθημερινότητά μας και εάν αυτός δεν είναι καλλιεργημένος θα μας οδηγεί σε άστοχες κατευθύνσεις, οι οποίες αποκλίνουν από την ουσία μας. Όταν ο νους είναι εκλεπτυσμένος υπηρετεί με αγάπη και με σωφροσύνη τη ψυχή μας. Χρειάζεται μια σύνδεση και μια ευθυγράμμιση μεταξύ της ψυχής και του νου, ώστε να λειτουργούμε αποτελεσματικά με το ευφυές δυναμικό μας.

Ως άνθρωποι τείνουμε να είμαστε, είτε προστατευτικός (αρνητικός νους), είτε προβολικός (θετικός νους), είτε διαλογιστικός (ουδέτερος νους), αλλά έχουμε μια ιδιαίτερη προκατάληψη ως προς την αρνητικότητα (την προστασία) και προς τη θετικότητα (την προβολή).

Ο ουδέτερος – στοχαστικός νους είναι ο ήσυχος, ο απλός νους. Ενεργεί μέσα από την εσωτερική σοφία. Είναι αυτός που προκαλεί μια αιτία, για να μας οδηγήσει στη ροή και στην εκπλήρωση της υψηλότερης ταυτότητάς μας. Ο ουδέτερος – στοχαστικός νους είναι η διαισθητική δύναμη μέσα μας. Αυτός επιτρέπει την πρόσβαση στη ψυχή και μας καθοδηγεί μέσα σε 9 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα της κυριαρχίας του νου είναι η αρμονική ζωή.

Πρακτική για ηρεμία του νου

Διαλογισμός για ηρεμία του νου σε περιόδους σύγχυσης 

Πνεύμα: το 11ο σώμα. Η ενσωμάτωση της Θείας ενέργειας

Το Πνεύμα είναι η πύλη της Θείας ενέργειας. Είναι η βάση όλης της ύπαρξής μας. Είναι η απουσία της διττότητας. Το Πνεύμα εμπεριέχει και τα 10 σώματά μας.

Είμαστε ένα με το Πνεύμα, όταν δεν ταυτιζόμαστε τόσο πολύ με την ανθρώπινη ταυτότητά μας. Είμαστε ένα με το Πνεύμα, όταν μέσα από τους σιωπηλούς διαλογισμούς, αλλά και μέσα από τους κινούμενους διαλογισμούς βρίσκουμε έναν εσωτερικό και έναν ατομικό τρόπο για μια βαθύτερη σχέση με τον Θεό. Είμαστε ένα με το Πνεύμα, όταν με τη θέλησή μας παραμένουμε στο φως Του.

Όταν συνειδητοποιούμε την ύπαρξη του πνεύματος, μέσα μας και γύρω μας, τότε η διαίσθηση αναπτύσσεται και καθοδηγούμαστε στον υψηλότερο και στον ανώτερο εαυτό. Ζούμε τη ζωή που μας αρμόζει πραγματικά. Συντονιζόμαστε με το Πνεύμα και τότε όλα ρέουν με θεϊκή υποστήριξη. Όταν ο Θεός μέσα μας και ο άνθρωπος μέσα μας είναι συνδεδεμένοι και ενωμένοι, τότε βιώνουμε την αλληλοσυμπλήρωση των παράλληλων αυτών ενεργειών.

Συχνά, μένουμε επιφυλακτικοί μέσα στο ανθρώπινο και γραμμικό κέλυφός μας, δρούμε με περιοριστικά πλαίσια – πεποιθήσεις, κρίνοντας οτιδήποτε είναι έξω από τα δικά μας στεγανά. Παρερμηνεύουμε και αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι είμαστε όλοι πνεύμα με απεριόριστο δυναμικό. Όταν φροντίσουμε την πνευματική φύση μας συνειδητοποιούμε ότι είμαστε άτομα με ιδιαίτερες σωματικές, πνευματικές και ψυχικές ιδιότητες. Έτσι αποκτούμε την εμπειρία της ατομικής συνείδησης και της παγκόσμιας συνείδησης.

 

Η Κουνταλίνι Γιόγκα μέσα από τα μάτια μου


Η ουσία της Lotus Sutra Nam Myoho Renge Kyo

Aum – Om Ο αρχέγονος ήχος του σύμπαντος

 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top