Διαλογισμός με τον ήχο Aum ॐ (Om)

AumOm Ο αρχέγονος ήχος του σύμπαντος

 

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  13/01/22

Ο αρχέγονος ήχος του σύμπαντος είναι το Aum (Om) ॐ. Είναι η αρχική δόνηση του σύμπαντος. Από αυτή την πρώτη δόνηση, όλες οι άλλες δονήσεις μπορούν να εκδηλωθούν. Είναι σαν μια γέφυρα μεταξύ του υπερβατικού Θεού και του υλικού σύμπαντος. Η λέξη Aum (ακούγεται ως Om) ορίζεται από την ινδουιστική γραφή, ως ο αρχέγονος ήχος της Δημιουργίας.

 

Το νόημα της ισχυρής λέξης Aum ॐ (Om)

Το νόημα αυτής της ισχυρής λέξης είναι ενσωματωμένη στην ινδουιστική φιλοσοφία και για να κατανοήσει κανείς τα βαθιά του αποτελέσματα πρέπει να έχει μια βασική κατανόηση του ήχου. Για μερικούς, ο ήχος αυτός είναι συνδεδεμένος με τον διαλογισμό και θεωρείται ως μια λέξη ηρεμίας για τους ασκούμενους της yoga. Αδιαμφισβήτητα ο μηχανισμός του Mantra Aum (Om) είναι πιο περίπλοκος. Είναι η δόνηση, με την οποία το Υπέρτατο Πνεύμα φέρνει τα πάντα σε εκδήλωση. Είναι ο σπόρος του υπερβατικού ήχου και μέσω αυτού του σπόρου, δημιουργείται ένα μεγαλοπρεπές δέντρο. Το ένδοξο δέντρο της πνευματικότητας μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στον εαυτό. Ο ήχος του Aum αποτελείται από δονήσεις. Αυτές οι δονήσεις παράγονται από μια πηγή, ταξιδεύουν στον αέρα, συλλαμβάνονται από το αφτί και έπειτα ο εγκέφαλος τις αξιολογεί. Ο αριθμός των δονήσεων ανά δευτερόλεπτο είναι γνωστός ως συχνότητα. Ολόκληρη η ύλη αποτελείται από ατομικό υλικό, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, τα πάντα δονούνται σε κάποια συχνότητα.

Ο εφευρέτης Nikola Tesla είχε αναφέρει: «Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε την ενέργεια, τη συχνότητα και τη δόνηση».

Ο Paramahansa Yogananda δήλωνε: ότι τα πάντα – όλη η ύλη, όλη η ενέργεια, όλες οι σκέψεις – υπάρχουν στο Aum.

Οι θρησκείες αναγνωρίζουν αυτή τη δημιουργική δόνηση, αν και την αποκαλούν με διαφορετικά ονόματα. Για παράδειγμα, η Βίβλος την ονομάζει “Αμήν”. Είναι το Άγιο Πνεύμα της Χριστιανικής Τριάδας. Ο Άγιος Ιωάννης την ονόμασε “Λόγο του Θεού”. Είναι η ιερή λέξη “Αμίν” των Μουσουλμάνων. Οι Θιβετιανοί την αποκαλούν “Χουμ”.

Ο Συμβολισμός ॐ Aum (Om)

Διαλογισμός με τον ήχο Aum ॐ (Om)

Όταν θέλουμε να διαλογιστούμε με τον ήχο του Mantra Aum, καθόμαστε άνετα (ιδανικά οκλαδόν) με ευθεία τη σπονδυλική στήλη. Μόλις αισθανθούμε άνετα σε αυτή τη στάση, συνδεόμαστε με τον Ανώτερο Εαυτό, τον Διδάσκαλο και αφουγκραζόμαστε το σώμα:

-Εάν το αίσθημα είναι απαλό και καταπραϋντικό, τότε συνδεόμαστε με αυτή τη δημιουργική δόνηση. Τότε τα chakras αρχίζουν να “τραγουδούν”. Η ενέργεια που νιώθουμε είναι το σημάδι του θεραπευτικού αγγίγματος της δόνησης του ήχου Aum.

-Εάν το αίσθημα δεν είναι ανακουφιστικό, τότε υπάρχει αρκετή ένταση στο σώμα ή και πολλές σκέψεις στο μυαλό. Ακολουθώντας τις εισπνοές και τις εκπνοές θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε, για να εισέλθουμε στον διαλογισμό με τον ισχυρό αυτό ήχο.

Για να διαλογιστείτε με το Mantra Aum (Om) πατήστε εδώ: Om Universal Sound – 108 times 

Πώς να ψάλλουμε το mantra Aum ॐ (Om)

Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για να ψάλλουμε το Aum (Om), η κατανόηση των θεμελιωδών τεχνικών για τον τρόπο παραγωγής του ήχου, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση, από την οποία μπορούμε να συνδεθούμε καλύτερα με τη δόνηση αυτή.

Το Mantra Aum αντιπροσωπεύει τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη διάλυση του σύμπαντος. Τα επτά chakras- τσάκρας (οι τροχοί ενέργειας στο σώμα), που σχετίζονται με τις φυσικές, ψυχολογικές και πνευματικές πτυχές της ζωής μας, παρέχουν ένα μονοπάτι μέσω του οποίου αρχίζει, διέρχεται και τελικά διαλύεται ο ήχος του Aum.

Κρατώντας τη σπονδυλική στήλη ευθεία, ξεκινάμε με το “A”, κρατώντας το “U” λίγο περισσότερο, καθώς προχωράει μέσα από τα τσάκρας και στη συνέχεια τελειώνοντας στο “Μ”, καθώς τελειώνει η εκπνοή και νιώθοντας τις εσωτερικές δονήσεις που προκαλεί ο ήχος.

Για την ακρίβεια, εισπνέοντας βαθιά από τη μύτη, η ψαλμωδία του Aum (Om) ξεκινά εκπνέοντας με το “A” στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος (chakra 3ο ). Καθώς ο ήχος προχωρά, το “U” εισέρχεται μέσω των τσάκρας της καρδιάς (chakra 4ο), του λαιμού (chakra 5ο) και του τρίτου ματιού (chakra 6ο), μέχρι να φτάσει στο στέμμα (chakra 7ο). Ο ήχος διαλύεται στο (chakra 7ο) τσάκρα του στέμματος, με το “Μ”. Τέλος, νιώθουμε στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος (chakra 8ο) ολόκληρη την ευθυγράμμιση του εαυτού με τη δόνηση του σύμπαντος. Συνεχίζοντας το μαγευτικό ταξίδι της επανάληψης της αναπνοής και του ήχου. Ιδανικά το ψέλνουμε  τουλάχιστον 15 λεπτά, για να βιώσουμε την μοναδική εμπειρία του κοσμικού ήχου.

Είναι τεκμηριωμένο ότι αυτή η ηχητική δόνηση, επηρεάζει τη σωματική, τη συναισθηματική και την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου.

Οφέλη του Mantra Aum (Om):

  • η συχνότητά μας ευθυγραμμίζεται με αυτή της αρχικής παγκόσμιας συχνότητας, βιώνοντας την πνευματική ενέργεια του κοσμικού ήχου.
  • η αναπνοή ευθυγραμμίζεται με το μυαλό, η οποία μας επιτρέπει να εισέλθουμε σε μια ανυψωμένη κατάσταση συνείδησης που ονομάζεται samadhi. Η επίτευξη του samadhi επιτρέπει να έχουμε πνευματική συνειδητοποίηση, έχοντας υπό έλεγχο το μυαλό μας.
  • τίθεται σε κίνηση η διαδικασία της υπερβατικής συνειδητοποίησης.

Η ψαλμωδία του Aum (Om) είναι η σύνδεσή μας με το Θεϊκό. Συντονιζόμαστε συμβολικά και φυσικά σε αυτόν τον ήχο και αναγνωρίζουμε τη σύνδεσή μας, με όλα τα άλλα έμβια όντα, τη φύση και το σύμπαν. Όσο η πρόθεσή μας είναι ειλικρινής, όλα τα άλλα παίρνουν τον δρόμο τους αυτόματα για την υπερβατική συνειδητοποίηση.

 

Mantra Ong “Η Συμπαντική Δημιουργική Συνείδηση είναι η αληθινή μου ουσία”


Ο ήχος και τα οφέλη του Gong (γκονγκ)

Η ουσία της Lotus Sutra 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top