Η σημασία των Θετικών Δηλώσεων - Mantras - Κυριακή Σεβαστή

Η σημασία των Θετικών Δηλώσεων – Mantras

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 19/02/2022

Κάθε σκέψη εκπέμπει μια λέξη. Κάθε λέξη ξεκινά κυριολεκτικά μια δημιουργική διαδικασία στο Σύμπαν. Κάθε λέξη που επικοινωνούμε έχει μια δόνηση. Οι καλοσυνάτες, οι θετικές λέξεις μπορούν να θεραπεύσουν, να ανυψώσουν και να εμπνεύσουν. Η άλλη όψη, αυτή των απρόσεκτων και αρνητικών λέξεων μπορούν να βλάψουν.

Οι yogis χιλιάδες χρόνια πριν είχαν καταλάβει πολύ καλά τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα των λέξεων – mantras – θετικών δηλώσεων. Η θετική δήλωση είναι η αντικατάσταση ενός αρνητικού κύματος σκέψης με ένα θετικό κύμα σκέψης στο μυαλό. Η θετική επιβεβαίωση είναι μια μορφή μάντρα.

Κάθε μέρα γίνομαι όλο και καλύτερα

Ο Δρ. Emil Coue ψυχολόγος και φαρμακοποιός, στις αρχές του 20ου αιώνα, δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, όταν εισήγαγε μια δημοφιλή μέθοδο αυτοβελτίωσης με την επιβεβαίωσή του: “κάθε μέρα γίνομαι όλο και καλύτερα”. Η έννοια της θετικής σκέψης τότε φαινόταν επαναστατική. Ο Δρ. Norman Vincent Peale υπήρξε συγγραφέας και πρόεδρος του Αμερικανικού Ιδρύματος Θρησκείας και Ψυχιατρικής. Έγινε γνωστός με το διάσημο bestseller του: “The Power of Positive Thinking”, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να κατανοήσουν τη δύναμη της θετικής σκέψης. Ο Dale Carnegie συγγραφέας του πασίγνωστου bestseller: “How to Win Friends and Influence People”, εφάρμοσε τις ίδιες αρχές των θετικών επιβεβαιώσεων.

Αυτοί οι άνθρωποι δίδαξαν τη δημιουργική δύναμη των λέξεων. Υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα πάρα πολλοί που έχουν ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο.

Οι σκέψεις και οι λέξεις έχουν δύναμη

Η ύπαρξή μας συσχετίζεται με την επικοινωνία μας και το αποτέλεσμα είναι αυτό που εκπέμπουμε και αυτό που προβάλλουμε. Η δύναμή μας είναι οι σκέψεις και οι λέξεις. Τι λέμε στον εαυτό μας και τι επικοινωνούμε σε αυτόν. Επίσης, τι λέμε στους άλλους και πως επικοινωνούμε.

Κάποιοι άνθρωποι δεν εννοούν αυτά που λένε. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο κάθε φορά μιλάμε. Πριν μιλήσουμε οφείλουμε να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Και ομοίως οφείλουμε να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε . Έτσι, ο λόγος μας θα είναι γνήσιος και συνειδητός. Αληθινή επικοινωνία είναι ο συνδυασμός της ψυχής, του νου και του σώματος. Αυτός ο τρίπτυχος συνδυασμός είναι η τέχνη της επικοινωνίας του εαυτού, αλλά και η τέχνη της ουσιαστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων.

Πρακτική για σαφήνεια στην επικοινωνία

Θετικές δονήσεις

Οι θετικές δηλώσεις και τα Mantras είναι ένας ουσιαστικός σπόρος δημιουργίας. Αυτός ο σπόρος μαζί με την πρόθεση, μας προσφέρει βελτίωση των συναισθημάτων και των σκέψεων, ανυψώνοντας έτσι το πνεύμα.

Δημιουργούμε κάθε φορά μια συγκεκριμένη δόνηση ανάλογα με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε και με τις σκέψεις που κάνουμε. Κάθε σκέψη έχει ένα αντίκτυπο, ένα αποτέλεσμα στον εαυτό μας και παρατηρώντας αυτή τη σκέψη κατανοούμε την επίδραση που έχει στο σώμα, μέσω των συναισθημάτων. Οι καταστάσεις, οι άνθρωποι και τα γεγονότα ανταποκρίνονται στα σήματα που στέλνουμε.

Mantras Οι θεραπευτικοί ήχοι που βελτιώνουν τη ζωή μας

Η ενέργεια έχει δόνηση. Ζούμε σε μια θάλασσα ενέργειας. Ακόμη και τα φαινομενικά συμπαγή, άψυχα αντικείμενα δονούνται συνεχώς. Κάποιες δονήσεις είναι ακουστικές, είναι οι ήχοι που ακούμε με τα αφτιά μας. Οι σκέψεις είναι σιωπηλοί ήχοι, ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί, κραδασμοί. Υπάρχει μια δονητική συχνότητα που αντιστοιχεί στο Σύμπαν. Με τη δόνηση ενός συγκεκριμένου ήχου ή λέξης, συντονιζόμαστε σε διάφορα επίπεδα νοημοσύνης ή συνείδησης. Οι καταστάσεις, οι άνθρωποι και τα γεγονότα ανταποκρίνονται στα σήματα που στέλνουμε. Είμαστε σαν ένας μαγνήτης που προσελκύει τις δονήσεις σύμφωνα με αυτό που εκπέμπουμε.

Η αύξηση της δόνησης μας φέρνει πιο κοντά στην εμπειρία και στη συγχώνευση με την υψηλότερη δόνηση του Δημιουργού.


Ισχυροί Ηχητικοί Σπόροι – Beej Mantras


Γιατί κρίνουμε; 5 τρόποι για να απαλλαγούμε από την κριτική

Η Αλήθεια είναι θεραπευτική

Δημιουργήστε καθημερινά θαύματα Μέρος 1ο

Δημιουργήστε καθημερινά θαύματα Μέρος 2ο 


 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top