Μάθετε πώς να διαλογίζεστε Διαλογισμός για αρχάριους Μέρος 1ο

Μάθετε πώς να διαλογίζεστε Διαλογισμός για αρχάριους Μέρος 1ο

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum   Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 20/02/2021

Η εκμάθηση της τέχνης του διαλογισμού είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να διδαχτούμε και να εξασκήσουμε. Είναι η πολυτιμότερη επένδυση του εαυτού μας. Αν θέλουμε να αγκαλιάσουμε, να αγαπήσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας είναι το κατάλληλο κλειδί. Αν θέλουμε να αναδυθεί η πνευματική πλευρά μας και να εξελίξουμε τη διαίσθησή μας, είναι το κατάλληλο κλειδί. Αν θέλουμε να ελέγχουμε στις σκέψεις μας και το σώμα μας, έχοντας αυτοκυριαρχία είναι το κατάλληλο κλειδί.

Ο διαλογισμός είναι μια φυσική διαδικασία “κάθαρσης”. Ο διαλογισμός είναι μια εξάσκηση της παρατηρητικότητας. Θα ανταμειφθεί η αφοσίωση και η υπομονή του αρχάριου, καθώς παρατηρεί ότι μπορεί να επιτρέπει στις σκέψεις του να περνούν, χωρίς να ενοχλούν. Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθήματα. Είμαστε ένα. Ο εαυτός μας είναι ενιαίος. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι δικά μας και μπορούμε να μην ταυτιζόμαστε με αυτά, αλλά να τα παρατηρούμε.

Είναι ιερό καθήκον, για τη γαλήνη του εαυτού μας, αλλά και για τη διεύρυνσή του.

Ο διαλογισμός αποκαλύπτει την αλήθεια της άπειρης, θεϊκής φύσης μας. Τα οφέλη αυτής της πνευματικής επιστήμης, είναι ανεκτίμητα, όπως έχω αναφερθεί και σε άλλα άρθρα, περί διαλογισμού. Οι περισσότεροι αρχάριοι στο διαλογισμό ψάχνουν να βρουν μια κατεύθυνση, ένα τρόπο εκκίνησης και πορείας στον πανέμορφο κόσμο του διαλογισμού.

Παρακάτω δίνω τρόπους, για να μπορεί ο κάθε ένας να διαλογιστεί, αρχάριος και προχωρημένος.

Προετοιμασία για να διαλογιστούμε:

Από την άποψη των γιόγκις, ο διαλογισμός είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του αδενικού συστήματος. Ζητάμε από τους αδένες και από τον εγκέφαλό μας, να λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, για να επιτύχουμε τη διαλογιστική κατάσταση. Αυτό κάνει και η γιόγκα. Λειτουργεί στο αδενικό σύστημα, το νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο. Έτσι, εάν κάνοντας κάποιες ασκήσεις γιόγκα, καθιστά τον διαλογισμό πολύ πιο εύκολο. Τα μάντρας βοηθούν εξίσου καλά, καθώς και οι τεχνικές αναπνοών. Είναι σαν να έχουμε να διανύσουμε ένα μονοπάτι και με τις ασκήσεις γιόγκα, τις αναπνοές και τα μάντρας , να φτάνουμε ήδη στη μισή διαδρομή.

 

Χώρος Διαλογισμού:

Ένα δωμάτιο διαλογισμού, θα διευκολύνει στην προετοιμασία, στη συνέπεια και στη χαλάρωση. Απαραίτητη προϋπόθεση το δωμάτιο να είναι καθαρό, καλά αερισμένο, απλό και λιτό στη διακόσμηση. Να μας εμπνέει ο χώρος, για να διαλογιστούμε. Όλα αυτά καθιστούν την ευκολότερη συγκέντρωση του νου, καθώς δεν αποσπάται η προσοχή μας. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει επιπλέον δωμάτιο, μπορούμε να επιλέξουμε ένα χώρο του σπιτιού, ο οποίος μας ηρεμεί περισσότερο από τους άλλους. Σε κοντινό χρονικό διάστημα, ανάλογα με την αφοσίωσή μας, θα παρατηρήσουμε πως θα μπορούμε να διαλογιζόμαστε οπουδήποτε. Σε οποιοδήποτε δωμάτιο και σε οποιοδήποτε χώρο, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο όταν είμαστε κολλημένοι στην κίνηση, είτε όταν κάνουμε μπάνιο στο σπίτι μας.

Χρόνος διαλογισμού:

Για να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, καλό θα ήταν να ορίσουμε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, η οποία ταιριάζει με την καθημερινότητά μας. Ιδανικό είναι 2 φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί, μία φορά το βράδυ. Αυτή η σύνθεση έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη για όσους μαθαίνουν να διαλογίζονται. Αν δεν είναι ταιριάζει με το πρόγραμμά μας, τότε ορίζουμε εμείς τη συχνότητα. Ο σκοπός είναι η συνέπεια. Και η καλύτερη στιγμή είναι το τώρα. Αν έχουμε έστω και 2 λεπτά στη διάθεσή μας φυσικά και μπορούμε να διαλογιστούμε. Καλύτερο είναι το λίγο, παρά το καθόλου.

 

Mudra Ο δρόμος προς την αυτογνωσία 

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα


Aum – Om O αρχέγονος ήχος του σύμπαντος

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top