Μάθετε πώς να διαλογίζεστε Διαλογισμός για αρχάριους Mέρος 2ο

Μάθετε πώς να διαλογίζεστε Διαλογισμός για αρχάριους Μέρος 2ο

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum   Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 20/02/2021

Εργαλεία Διαλογισμού:

Ακόμη και τα πιο μικρά αντικείμενα μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους στον διαλογισμό. Ένα αναμμένο κερί, ένα θυμίαμα, μπορούν να είναι αρκετά βοηθητικά. Ο χαμηλός φωτισμός θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε. Άνθη, πολύτιμοι λίθοι, ακόμη και απλές πετρούλες, μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία και στην όμορφη ενέργεια του χώρου. Αν καθόμαστε οκλαδόν είναι απαραίτητο ένα μαξιλάρι, ώστε να βοηθήσει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.  Αν καθόμαστε σε καρέκλα να προσέξουμε τη στήριξη της πλάτης, ώστε η σπονδυλική στήλη να είναι ίσια. Επίσης, πολύ σημαντικό το πηγούνι να είναι κοντά στο στήθος, για να ευθυγραμμιστούν οι σπόνδυλοι του αυχένα, με αυτούς της σπονδυλικής στήλης.

Η σωστή ενδυμασία παίζει σημαντικό ρόλο, να φοράμε άνετα ρούχα και βαμβακερά, καθώς οι φυσικές ίνες του ρούχου λειτουργούν ως αγωγοί ενέργειας, επιτρέποντας έτσι στο σώμα να αναπνέει. Όλοι έχουμε καθημερινά 24 ώρες στη διάθεσή μας, οι πολλαπλές ασχολίες, δεν μας επιτρέπουν να ηρεμήσουμε και να αφεθούμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούμε το χρονόμετρο, το οποίο θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε εστιασμένοι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, καθώς δεν θα μας απασχολεί ο έλεγχος της ώρας. Επίσης, χαμηλώνουμε το τηλέφωνο, για να απολαύσουμε τη διαδικασία.

Στάση χεριών και εστίαση των ματιών κατά τον διαλογισμό:

Στάση χεριών (mudra):

  • Οι παλάμες πιάνουν τα γόνατα, με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τη σπονδυλική στήλη να έχει τη σωστή στάση.
  • Gyan mudra (ο αντίχειρας ακουμπά τον δείκτη και τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι τεντωμένα και ενωμένα). Να σημειωθεί πως η gyan mudra, είναι η μούντρα της γνώσης και βοηθά το λεπτόρρευστο κύκλωμα της ενέργειας να ενωθεί στο σώμα και ο νους να χαλαρώσει για τον διαλογισμό.
  • Ανοιχτές παλάμες να κοιτούν τον ουρανό, πάνω στους μηρούς.
  • Η δεξιά παλάμη στους προσαγωγούς (στην ποδιά) και η αριστερή πάνω από τη δεξιά. Οι άκρες από τους αντίχειρες ενώνονται.

Εστίαση ματιών:

Τα μάτια μπορούμε να τα έχουμε, είτε κλειστά, είτε ανοιχτά. Ανάλογα πως μας εξυπηρετεί. Αν είναι ανοιχτά εστιάζουμε σε ένα σημείο, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή μας από τις συνθήκες του χώρου. Στην Kundalini Yoga και στην Kunda Quantum, η πλειοψηφία των διαλογισμών είναι, είτε με τα μάτια κλειστά, είτε εστιάζοντας στην άκρη της μύτης, είτε εστιάζοντας στο τρίτο μάτι.

 

Πώς να διαλογιστούμε:

Το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξουμε το είδος του διαλογισμού. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε αρκετούς διαλογισμούς και θα πρότεινα να ξεκινήσετε με τους απλούς. Μπορείτε να επιλέξετε για αρχή, αυτούς που σχετίζονται με τις αναπνοές, για να παρατηρήσετε άμεσα το αποτέλεσμα.

 

Αντιμετωπίζοντας το άγχος με την αναπνοή

 

Ο κυριότερος σκοπός του διαλογισμού

Ο κυριότερος σκοπός, για να διαλογιστούμε είναι ο συντονισμός και η εστίασή μας. Να αφοσιωθούμε σε αυτό που κάνουμε, γιατί είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Είναι ο πολύτιμος χρόνος με τον εαυτό μας. Όλα τα παραπάνω είναι μερικές τεχνικές για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν τον διαλογισμό, όμως περισσότερη σημασία έχει η κατάσταση αυτού που διαλογίζεται και όχι ο χώρος, το χρονικό πλαίσιο, τα εργαλεία κλπ. Να δώσετε περισσότερη σημασία στην ουσία. Οτιδήποτε εκφράζει τη δική σας πνευματικότητα. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Επιλέξτε από την καρδιά σας. Η αφοσίωση και η υπομονή πάντα ανταμείβει.

Η ουσία του διαλογισμού είναι η απλότητα.

Με τον διαλογισμό συνειδητοποιούμε την ουσία της απλότητας.

Με τον διαλογισμό ανανεώνουμε το πνεύμα και τροφοδοτούμε τις ψυχές μας, με τον ίδιο τρόπο που θρέφουμε το σώμα μας, μέσω της τροφής και του νερού.

Με τον διαλογισμό μπορούμε να κυριαρχήσουμε σε ολόκληρη τη ζωή μας, έχοντας γαλήνη, ψυχραιμία, υπομονή, καθαρή σκέψη, βέλτιστη υγεία και πολλά ακόμη οφέλη.

 

 

 

Mantras Οι θεραπευτικοί ήχοι που βελτιώνουν τη ζωή μας

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα

 

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top