Τεχνική Απελευθέρωσης Παρελθοντικών Πληγών - Κυριακή Σεβαστή

Τεχνική Απελευθέρωσης Παρελθοντικών Πληγών

Kiriaki SevastiKunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  03/06/22

Ο καθένας από εμάς έχει κάποια συναισθηματικά ζητήματα που τον απασχολούν. Αυτά παίρνουν πολλές μορφές, όπως: φόβος να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε, φόβος να εμπιστευθούμε ανθρώπους, ανάγκη για αποδοχή ή και για εξουσία, κλπ. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε την τεχνική απελευθέρωσης παρελθοντικών πληγών, η οποία προσφέρει ανακούφιση, τόσο σωματική, όσο και συναισθηματική.

Πολλά από αυτά τα συναισθηματικά ζητήματα έχουν διαμορφωθεί από την παιδική μας ηλικία. Όλα τα γεγονότα που είχαν σημαντική επίδραση πάνω μας, έχουν δημιουργήσει τη δική μας κοσμοθεωρία.

Έλλειψη της αγάπης

Συνήθως οι τραυματικές εμπειρίες είναι αυτές που επικεντρώνονται γύρω από μια ξαφνική και γενική έλλειψη της αγάπης, “σημαδεύοντας” τη συμπεριφορά του παιδιού, όπως: ο γονιός που εγκαταλείπει το παιδί, ο γονιός που παραμελεί το παιδί, ο γονιός που μειώνει το παιδί, κλπ.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα γεγονότα δίνουν την προοπτική, αλλά και τις αντιληπτικές προκαταλήψεις, μέσω των οποίων, εμείς ως άτομα βλέπουμε τη ζωή. Δημιουργούν τις πιο βασικές πεποιθήσεις και τις προσδοκίες, σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουμε στις διαφορετικές πτυχές της ενήλικης ζωής.

Πρακτική Απελευθέρωσης της Ανησυχίας

Πρακτική Απελευθέρωσης του Θυμού

Εντοπισμός δυσλειτουργικών μοτίβων

Αυτοί οι τρόποι συμπεριφοράς μας, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, έως ότου καταλάβουμε ότι είναι μη χρήσιμοι και επώδυνοι. Συνήθως ο χρόνος μας προσφέρει τον εντοπισμό αυτών των δυσλειτουργικών μοτίβων στη ζωή μας. Αυτή η επανάληψη των δυσάρεστων γεγονότων θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις αντίστοιχες δυσάρεστες ομοιότητες π.χ. στο θέμα των σχέσεων, φιλίας, επαγγελματικών κλπ.

Η απελευθέρωση των παρελθοντικών πληγών και η επούλωση είναι δυνατή να συμβεί, αρκεί να την επιλέξουμε. Η εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι η θέληση μπορεί να κάνει θαύματα. Στην περίπτωση που το θέμα που σας απασχολεί είναι μη διαχειρίσιμο για εσάς, μπορείτε να επιλέξετε έναν ειδικό, για να σας καθοδηγήσει.

Τεχνική Απελευθέρωσης Παρελθοντικών Πληγών

Όλοι έχουμε πρόσβαση στον Δημιουργό, στο Πνεύμα, στον Ανώτερο εαυτό, στο Κβαντικό πεδίο. Πολλές φορές έχω αναφέρει: όπως και να αποκαλέσουμε την Πηγή, η Ουσία είναι η ίδια.

Η πίστη είναι τρόπος ζωής

Η τεχνική της απελευθέρωσης των παρελθοντικών πληγών είναι απλή και προτείνω να απευθυνθείτε στα ονόματα της Πηγής, εκεί που νιώθετε άνετα να επικοινωνήσετε (στον Δημιουργό, στο Πνεύμα, στον Ανώτερο εαυτό, στο Κβαντικό πεδίο), ακόμη μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν Διδάσκαλο ή και σε Αγίους. Η Πηγή γνωρίζει όλα όσα χρειάζεται. Είναι τα πάντα, και γνωρίζει τα πάντα.

Βρείτε χρόνο και ένα ήρεμο μέρος, για να ξεκινήσετε με το θέμα που σας απασχολεί:

 

Βήμα 1. Πώς μοιάζει το θέμα που σας απασχολεί; Συνήθως μοιάζει με τεράστιο βουνό, ή πελώριο κύμα.

Βήμα 2. Σε ποιο σημείο το νιώθετε στο σώμα σας; Αφουγκραστείτε το σώμα, ίσως νιώσετε ενόχληση σε κάποιο σημείο.

Βήμα 3. Φέρνοντας απαλά την επίγνωσή σας στο συναίσθημα, απευθυνθείτε εκεί που έχετε επιλέξει (ρωτήστε τον Δημιουργό, το Πνεύμα, τον Ανώτερο εαυτό, κλπ.) ξεκάθαρα: Τι είναι αυτό που χρειάζεται να συγχωρήσω, για να γαληνεύσω; Να επιτρέψω να φύγει, ώστε να απελευθερωθώ;

Βήμα 4. Μείνετε με το συναίσθημα, καθώς περιμένετε την απάντηση. Συνήθως έχει τη μορφή μνήμης ή της εικόνας ενός ατόμου. Το συναίσθημα θα σας κατευθύνει.

Βήμα 5. Όταν λάβετε την απάντηση, παρατηρήστε την. Χωρίς να κρίνετε ως καλή ή κακή ανάμνηση, κατάσταση, γεγονός, πρόσωπο. Απλά την παρατηρείτε.

Βήμα 6. Έπειτα επιτρέψτε στον εαυτό σας να ηρεμήσει μέχρι να νιώσετε ότι απομακρύνεται από εσάς. Εισπνεύστε και εκπνεύστε μέχρι να νιώσετε καθαρότητα. Θα καταλάβετε ότι έχει φύγει εντελώς, μόλις νιώσετε μια αίσθηση ελευθερίας και γαλήνης. Θα νιώσετε το σώμα πιο χαλαρό και ήρεμο. Θα νιώσετε πιο φωτεινοί, σαν να σας λούζουν οι πρωινές ακτίνες του ήλιου.

Βήμα 7. Νιώστε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που είχατε από την Πηγή και για τον εαυτό σας που επιλέξατε να γαληνεύσει και να ανακουφιστεί. Χαρίστε ένα γλυκό χαμόγελο στον εαυτό σας και στην Πηγή.

 

Καλή Απελευθέρωση…


Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής 

Προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης

Σώμα Νους Πνεύμα


Κβαντικός Διαλογισμός Συνδέσου με την Άπειρη Πηγή Ενέργειας

Κβαντικός Διαλογισμός Αγάπης του εαυτού 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top