Kundalini Kriyas Το διαγνωστικό εργαλείο του εαυτού - Κυριακή Σεβαστή

Kundalini Kriyas Το διαγνωστικό εργαλείο του εαυτού

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 22/02/22

Οι Kriyas στην Κουνταλίνι Γιόγκα λειτουργούν ως διαγνωστικό εργαλείο του εαυτού μας. Η λέξη kriya σημαίνει δράση. Είναι η εκδήλωση της θέλησης ενός ατόμου στοχευμένη σε μια σειρά από πράξεις – ένα σύνολο κίνησης του σώματος, αλλά και λειτουργιών – οι οποίες δημιουργούν τη συνοχή του εαυτού. Το αποτέλεσμα της εξάσκησης μιας kriya, προσφέρει φυσικές και διανοητικές αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν συγχρόνως το σώμα, τον νου και το πνεύμα.

Αυτές οι αλλαγές δρουν, για να δημιουργήσουν μια ροή ενέργειας και για να κατευθυνθούμε με ευκολία στο διαλογιστικό μέρος. Παρατηρούμε τα σήματα που λαμβάνουμε από το σώμα, καθώς προσαρμόζουμε τα συνειδητά και τα ασυνείδητα μέρη μας, νιώθοντας στο τέλος την πλήρη απελευθέρωση από τις σωματικές και τις συναισθηματικές εμπλοκές.

Να σημειωθεί ότι στην Κουνταλίνι Γιόγκα δεν δίνεται έμφαση στην τελειοποίηση της στάσης – άσκησης, αλλά στο βίωμα της εμπειρίας του μαθήματος και στο αποτέλεσμα αυτού. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για όλους τους σωματότυπους.

Τι είναι οι Kriyas

Οι Kriyas είναι μια σειρά από:

  • στάσεις του σώματος, οι οποίες περιλαμβάνουν στάσεις των χεριών (mudras), εστίαση των ματιών και κλειδώματα του σώματος (bandhas)
  • πρακτικών διαφόρων αναπνοών 
  • ισχυρών και δυναμικών ήχων των mantras
  • απλών αλλά και περίτεχνων διαλογισμών

Πρακτική Αναπνοής: Ηρέμησε Σφυρίζοντας

Τα αποτελέσματα των Kriyas

Τα αποτελέσματα των Kriyas επιδρούν με πολλούς και με διαφορετικούς τρόπους όπως:

  • στην απελευθέρωση των συναισθηματικών καταστάσεων: φόβου, θυμού, άγχους, θλίψης, κ.ά.
  • στην ενίσχυση ανθρώπινων και πνευματικών αξιών: αγάπης, αλήθειας, συμπόνιας, ευγνωμοσύνης, συγχώρεσης, γενναιοδωρίας, καλοσύνης, υπομονής, ευγένειας, ελπίδας, εμπιστοσύνης, σεβασμού, εκτίμησης, θάρρους, εγκράτειας, αφοσίωσης, κατανόησης, κ.ά.
  • στο πνευματικό μονοπάτι: αυτογνωσίας, διαλογισμού, ένωσης με το άπειρο, απελευθέρωσης από το εγώ, επικοινωνίας της καρδιάς, ενδυνάμωσης του πνεύματος και του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, συνειδησιακής αντίληψης, διαίσθησης, κ.ά.
  • στο σώμα: εκγύμνασης των μυών, τόνωσης και ενδυνάμωσης, αποτοξίνωσης του οργανισμού, κατεύθυνσης της ενέργειας στους μεσημβρινούς του σώματος, ενίσχυσης των συστημάτων του σώματος (ανοσοποιητικού, νευρικού, λεμφικού, κλπ.), καλής λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων, κ.ά.
  • στον νου: εξισορρόπησης των ημισφαιρίων του εγκεφάλου, διαύγειας, πονοκεφάλους- ημικρανίες, βελτίωσης της μνήμης, ηρεμίας από τις πολλές σκέψεις, κ.ά.

“Το σώμα σου είναι πολύτιμο. Είναι το όχημά σου προς την αφύπνιση. Περιποιήσου το με προσοχή. ” – Βούδας

Οι Διαλογισμοί της Κουνταλίνι Γιόγκα

Οι διαλογισμοί της Κουνταλίνι Γιόγκα, είναι συναρπαστικοί, πολύπλευροι και πολυδιάστατοι. Είναι απλοί, αλλά και περίτεχνοι. Το εύρος των τεχνικών διαλογισμού είναι πραγματικά απολαυστικό. Είτε είμαστε ακίνητοι, είτε κινούμαστε με γρήγορους ρυθμούς το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό, νιώθοντας την αυξημένη συνείδηση, την ολοκλήρωση, την ευδαιμονία. Ανακαλύπτουμε με φυσικότητα το θεϊκό φως μέσα μας. Γνωρίζουμε τη θεϊκότητα, η οποία υπάρχει μέσα στον πυρήνα μας, αλλά και παντού γύρω μας. Απολαμβάνουμε την Ύπαρξή μας με όλο μας το Είναι.

Μέσα από τις εμπειρίες αποκτάμε γνώση, δημιουργώντας σοφία

Οι εμπειρίες προσφέρουν τη γνώση, δημιουργώντας σοφία. Όταν βιώνουμε αυτό που μαθαίνουμε. Όταν μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε την μοναδική αλήθεια, περπατώντας το μονοπάτι αυτής, τότε καταλήγουμε να είμαστε οι αυθεντικοί εαυτοί μας, να είμαστε χαρούμενοι και συνειδητοί, γιατί αυτή είναι η φυσική μας κατάσταση. Αυτή είναι η πραγματική μας φύση.

Διαλογισμοί Kunda Quantum

Η τέχνη και η επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ουσιαστική και βαθιά πνευματική

Η τέχνη και η επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα είναι σαν ένας ωκεανός απειροσύνης, ο οποίος μας χαρίζει απλόχερα μόνιμη ενδοσκόπηση, εξέλιξη της συνείδησης και εμείς κβαντικά βιώνουμε την ανοδική πνευματική πορεία του εαυτού. Νιώθοντας βαθιά συνδεδεμένοι με τον άπειρο ωκεανό, με τον άπειρο ουρανό, με τον ήλιο, με τα δάση, με τα πάντα γύρω μας και με την επίγνωση του αέναου κύκλου της ζωής.

Καθοδηγούμενη από την αγάπη μου για την Κουνταλίνι Γιόγκα και την Κβαντική Θεραπεία, αλλά και για τις ομοιότητές τους, κατέληξα στον συνδυασμό τους με την Kunda Quantum.

Σας παροτρύνω να εμπνευστείτε από αυτό το άρθρο, να σας ενισχύσω τη διάθεση για πρόοδο και για πνευματική ανάταση και να επιλέξετε την εξάσκησή σας στην Kunda Quantum, για να γευτείτε και εσείς τα μοναδικά οφέλη αυτής.


Πως αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής με την Kunda Quantum

Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής


Μάθετε πώς να διαλογίζεστε

Τεχνική Απελευθέρωσης Παρελθοντικών Πληγών

Κβαντικός Διαλογισμός: Συνδέσου με την Άπειρη Πηγή Ενέργειας


 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top