Βιώνοντας τις αλλαγές με πνευματική σταθερότητα - Κυριακή Σεβαστή

Βιώνοντας τις αλλαγές με πνευματική σταθερότητα

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 02/01/2023

Βρισκόμαστε στην αρχή του νέου χρόνου με την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ο νέος χρόνος είναι μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα, για νέα σχέδια και προτεραιότητες. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα και να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Με ακλόνητη θέληση, ας αποφασίσουμε πως θα ανανεώσουμε τη ζωή μας.

Οι δυσκολίες που βιώσαμε ή ακόμη βιώνουμε, δεν ήρθαν για να μας συντρίψουν, αλλά για να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τις απεριόριστες θεϊκές μας δυνάμεις, για να πετύχουμε αυτό που ο καθένας απο εμάς, έχει σκοπό.

– Άραγε αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας; ή θα εξαντλήσουμε άλλο ένα χρόνο, νιώθοντας μπερδεμένοι, σαν να κολυμπάμε σε μια θάλασσα, δίχως ακτή;

“Τα πάντα ρει” δίδασκε ο Ηράκλειτος. Οι αλλαγές είναι στη φύση της ζωής μας. Όλα κινούνται με κυματοειδή μορφή και εξελίσσονται. Και σε όλη αυτή τη συνεχή ροή νιώθουμε ανασφαλείς, γιατί όλοι αναζητούμε το γνώριμο και το οικείο.

Η πνευματική σταθερότητα είναι αρετή

Η πνευματική σταθερότητα είναι το γαλήνιο σημείο, για να βιώνουμε τις αλλαγές με σθένος. Πολλοί ξεκινούν, αλλά λίγοι φτάνουν στο τέρμα. Στην πορεία αρκετοί λιποψυχούν και οπισθοχωρούν.

Ως άνθρωποι γεννιόμαστε με ένα σημαντικό προνόμιο: να οδηγούμαστε στην υψηλότερη συνείδησή μας. Η σταθερότητα και η επιμονή παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ο σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε, να γνωρίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την ουσία του εαυτού μας, αυτή την ανώτερη συνείδηση ότι είμαστε αιώνιοι μέσα στην ύπαρξή μας.

Πολλοί πληρώνουν ακριβά την αστάθεια των χαρακτήρων τους. Χάνουν την εμπιστοσύνη που τους είχαν οι γύρω τους. Απογοητεύουν αυτούς που έρχονται σε επαφή. Η πνευματική αστάθεια καταστρέφει την πρόοδο, ανακόπτει την ανοδική πορεία και φέρνει ψυχική ακαταστασία.

Ο τρόπος εστίασης

Ολόκληρη η πορεία της ζωής έχει εμπόδια και δυσκολίες. Επίσης, έχει νηνεμίες και ευκολίες.

Η πορεία της ζωής μας εξαρτάται από την εστίασή μας. Πέρα από τον λόφο τι περιμένουμε να δούμε; Λιακάδα ή συννεφιά;

Είτε έχει λιακάδα, είτε συννεφιά, σημασία έχει ο τρόπος που παρατηρούμε τα πράγματα. Προφανώς θα βιώσουμε χαρές αλλά και λύπες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Έχοντας αποκομίσει εμπειρίες. Έτσι εξελισσόμαστε και ωριμάζουμε. Όλα, εν τέλει, αλλάζουν. Ειδάλλως, θα ήταν βαρετή η καθημερινότητά μας.

Μόνο μπροστά

Η πορεία μας να είναι μόνο προς τα εμπρός. Ποτέ προς τα πίσω, ούτε κοίταγμα, ούτε σκέψη. Προς τα εμπρός όσες δυσκολίες και αν παρουσιάζονται στον δρόμο μας. Κοίταγμα προς τα πίσω σημαίνει αστάθεια, υποκρύπτει κινδύνους, τόσο ψυχικούς, όσο και σωματικούς.

Η πνευματική σταθερότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για την πρόοδο, την επιτυχία και την ευτυχία. Η αστάθεια θα φέρει την αποτυχία των στόχων και των σκοπών. Θα επιδράσει αρνητικά σε ανθρώπινες σχέσεις, σε καριέρες και θα ματαιώσει τα έργα και τους κόπους ολόκληρης ζωής.

Η πνευματική σταθερότητα βοηθά να ελέγχουμε το σώμα μέσα από τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, μέσα από τον νου, έχοντας την επίγνωση της ουσίας μας. Τότε τροφοδοτείται η ψυχική μας δύναμη και παραμένουμε ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι με εμάς και με τον κόσμο γύρω μας.

Σώμα Νους Πνεύμα

Η προσευχή της καρδιάς προσφέρει πνευματική σταθερότητα

Είμαστε όλοι πνευματικοί αθλητές. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, χρειάζεται αλήθεια, θέληση, εξάσκηση, διαλογισμό και ξεκάθαρους στόχους, προχωρώντας μπροστά.

Η καρδιά που προσεύχεται αναπνέει καθαρό αέρα, τροφοδοτείται με Θείο οξυγόνο, διατηρεί την ιερή ζέση, για μια ζωή σύμφωνα με το θέλημα Του.


Τα κλειδιά της συνειδητής ζωής

Διαχείριση του Εαυτού

Η Αλήθεια είναι θεραπευτική

Γιατί κρίνουμε; 5 τρόποι για να απαλλαγούμε από την κριτική

 

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top