Πως θεραπεύει ένα Mantra; - Κυριακή Σεβαστή - Kunda Quantum

Πως θεραπεύει ένα Mantra;

Kiriaki SevastiKunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 02/12/2022

Η θεραπευτική δύναμη ενός Mantra έγκειται στους ήχους του. Κάθε Mantra έχει συντεθεί, για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη απόκριση στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα. Οι λέξεις έχουν ισχυρές θεραπευτικές δονήσεις. Οι σκέψεις κρατούν τις ισχυρές θεραπευτικές δονήσεις. 

Ο Yogi Bhajan αναφέρει, ότι η Mantra Yoga είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές αυτοπραγμάτωσης. Η Mantra Yoga βασίζεται στην εμπειρία των θεραπευτικών δονήσεων ήχου, οι οποίες επηρεάζουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, μέσω της κίνησης του στόματος, της γλώσσας και των αλλαγών στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα mantras (οι επιβεβαιώσεις) είναι εξαιρετικά ωφέλιμα.

Ισχυροί Ηχητικοί Σπόροι – Beej Mantras

Τα Mantras είναι ενεργητικές πύλες σε έναν κόσμο γαλήνης, ειρήνης, ευτυχίας, αφθονίας και ευημερίας. Μπορούμε να αυξήσουμε τη συνείδησή μας από την απαγγελία τους, νιώθοντας πραγματικά ευτυχισμένοι.

Θεραπευτικά Οφέλη:

Ένα μάντρα, όταν ασκείται επανειλημμένα έχει την ικανότητα να θεραπεύει με τους ακόλουθους τρόπους:

– Αποσπά γρήγορα το μυαλό από όλες τις τρέχουσες δυσάρεστες σκέψεις και απο τα δυσάρεστα συναισθήματα
– Ανυψώνει τη δόνηση του ατόμου, δημιουργώντας μια ασπίδα θετικότητας και διαύγειας
– Ενισχύει τις δυνάμεις της διαίσθησης και της θέλησης
– Καταπραΰνει τον πόνο (σωματικό – συναισθηματικό) με τους βαθιούς ήχους του
– Βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες: τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα

– Είναι ένα ενισχυτικό πρόσθετο εργαλείο που προσφέρει εμβάθυνση των εμπειριών των άλλων πνευματικών πρακτικών, όπως του διαλογισμού, των πρακτικών αναπνοών κλπ.

Όλα τα παραπάνω οφέλη είναι χρήσιμα, τόσο σε αυτόν που τα ψέλνει, όσο και σε αυτόν που τα ακούει.

Mantras Οι θεραπευτικοί ήχοι που βελτιώνουν τη ζωή μας

Πως θα λειτουργήσει καλύτερα το εκάστοτε μάντρα;

Πρέπει να απαντήσουμε στις παρακάτω σημαντικές ερωτήσεις, για να καταλάβουμε εάν τα mantras και ο διαλογισμός με mantra, θα λειτουργήσουν καλύτερα για εμάς:

Είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε, ώστε να ξεπεράσουμε τις εσωτερικές συγκρούσεις μας;
Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε μια ισχυρή πρόθεση για χαρά, γαλήνη, ευημερία κλπ. και να της δώσουμε την πιο αληθινή μας εστίαση;
Είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και προσοχή στην πρακτική της αύξησης της δόνησής μας κάθε μέρα;

Είμαστε έτοιμοι να παρατηρήσουμε πως νιώθουμε πριν την ακρόαση ή τον ψαλμό ενός μάντρα και πως νιώθουμε μετά; Να παρατηρήσουμε με ειλικρίνεια τι έχει αλλάξει μέσα μας;

Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι «Ναι», τότε τα mantras σίγουρα θα λειτουργήσουν και θα μας καθοδηγήσουν στο μονοπάτι της ελεύθερης ζωής. Μόλις νιώσουμε ότι έχουμε την επιλογή να είμαστε ελεύθεροι, τότε η ελευθερία ακολουθεί. Όλοι μας έχουμε νιώσει κάποιες στιγμές παγιδευμένοι σε καταστάσεις. Όμως είναι ωφέλιμο να συνειδητοποιήσουμε πως οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας είναι από δική μας επιλογή και έχουμε την ελευθερία να επιλέξουμε ξανά και ξανά.

Η Αλήθεια είναι θεραπευτική

Τα mantras προσφέρουν θεραπεία για ασθένειες;

Αν και ένα μάντρα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, για να απαλύνει τον πόνο και να μας ανυψώσει, δεν αποτελεί τη λύση ή την αντικατάσταση της οποιασδήποτε ιατρικής θεραπείας ή αγωγής.

Δεν θα σας προτείνει ποτέ ένας δάσκαλος της Yoga ή οποιοσδήποτε άλλος ασχολείται με τις όποιες θεραπευτικές διαδικασίες, να σταματήσετε ή ακόμη και να αντικαταστήσετε την ιατρική θεραπεία ή τη φαρμακευτική αγωγή σας. Όποιος άνθρωπος λειτουργεί με σωφροσύνη, προσφέροντας το καλό στον άνθρωπο απέναντί του, δεν θα σας προτείνει κάτι, το οποίο είναι βλαβερό και επικίνδυνο για την υγεία σας.

Οποιαδήποτε ανισορροπία παρατηρήσουμε στον εαυτό μας, η πρώτη σκέψη και η σοφή πράξη είναι να απευθυνθούμε στην ιατρική κοινότητα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η φαρμακευτική αγωγή και η ιατρική υποστηρίζουν τη σωματική μας θεραπεία. Τα mantras ευθυγραμμίζουν το μυαλό και τη συνείδησή μας, έτσι ώστε να αντλήσουμε τα μέγιστα από την όποια ιατρική αγωγή ακολουθούμε.


Γιατί η Κουνταλίνι Γιόγκα κάνει καλό στη σπονδυλική στήλη

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα

Στάνφορντ: Οι Θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής

Ερμηνείες των σωματικών πόνων

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top