Ερμηνείες των σωματικών πόνων

Ερμηνείες των σωματικών πόνων

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή   09/12/21

Οι σωματικοί πόνοι εμποδίζουν την καθημερινότητά μας και συχνά απευθυνόμαστε στη δυτική ιατρική, για να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πόνους. Πολλές φορές προτιμούμε να λύσουμε άμεσα και εύκολα το πρόβλημα του σωματικού πόνου, λαμβάνοντας ένα χάπι. Με αυτόν τον τρόπο όμως, χάνουμε την επαφή με την αρχαία σοφία. Αυτή, η οποία συμβουλεύει ότι τα πάντα στο φυσικό επίπεδο είναι μια εκδήλωση στο μεταφυσικό επίπεδο.  Η μεταφυσική μας ύπαρξη, η οποία εμπεριέχει την ενέργεια και την πνευματικότητά μας, στέλνει ένα μήνυμα στο φυσικό μας σώμα, μέσω του πόνου ή της ενόχλησης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ερμηνεύσουμε τους σωματικούς πόνους και τις παθήσεις.

Η ψυχολόγος Dr. Susan Babel, ειδικεύεται στην κατάθλιψη που προκαλείται από τραύματα. Στο περιοδικό Psychology Today, αναφέρει: «Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χρόνιος πόνος μπορεί να προκαλείται από σωματικό τραυματισμό, αλλά και από στρες και από συναισθηματικά προβλήματα. Συχνά, ο σωματικός πόνος λειτουργεί ως προειδοποίηση ότι υπάρχει συναισθηματική δουλειά που πρέπει να γίνει».

Να σημειωθεί: αυτό το άρθρο δημοσιεύεται ως περιεχόμενο γενικών πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν σαν “οδηγός”, για να κατανοήσουμε κάποιες δυσαρμονίες και πόνους στο φυσικό σώμα.

Αρωματοθεραπεία για καλύτερο ύπνο

Ερμηνείες των σωματικών πόνων στο Κεφάλι

Ο πονοκέφαλος παρουσιάζεται αρχικά ως ενόχληση στην περιοχή των φρυδιών. Σχετίζονται με τον διαχωρισμό από την αλήθεια και με την άρνηση λήψης αποφάσεων. Η κινεζική ιατρική προτείνει να παρατηρήσουμε το είδος του πονοκεφάλου που αντιμετωπίζουμε, καθώς αυτό παρέχει ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Κορυφή: Η κορυφή του κεφαλιού αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή μας με την πνευματικότητα και την ευδαιμονία. Όταν βιώνουμε πόνο στην κορυφή συνδέεται με τον διαχωρισμό από το Θείο.

Μέτωπο: Το μέτωπο αντιπροσωπεύει τη διαίσθησή μας, τη φαντασία, τη σοφία, την ικανότητα να σκεφτόμαστε και να λαμβάνουμε αποφάσεις. Βιώνοντας πόνο στο μέτωπο δείχνει διαχωρισμό από το Εσωτερικό Είναι μας.

Κρόταφοι: Οι ημικρανίες, σχετίζονται με το φόβο του θάρρους να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο. Εμφανίζονται συνήθως στα μπροστινά τεταρτημόρια, δεξιά ή αριστερά και συνδέονται με ένα προσωπικό διαχωρισμό, μια απροθυμία να εξετάσουμε τόσο τον εσωτερικό κόσμο, όσο και τον εξωτερικό κόσμο μας.

Ινιακό: Ο πόνος στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αντιπροσωπεύει το παρελθόν. Ένα γεγονός ή ένα περιστατικό, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένει ασυγχώρητο. Σκεπτόμενοι μέσα από τις πνευματικές εμπειρίες, αυτός ο πόνος εμφανίζεται, ως αποτέλεσμα της απροθυμίας να κοιτάξουμε μέσα μας για την πηγή του φωτός και της αλήθειας.

 

Ερμηνείες των σωματικών πόνων στη Σπονδυλική στήλη

Η Κινεζική Ιατρική βλέπει το πίσω μέρος του σώματος, όπως την πλευρά του Yang. Αντιπροσωπεύει την πίεση του παρελθόντος, αυτό που είναι πίσω μας. Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να αντιπροσωπεύει μια σύγκρουση που σχετίζεται με τη μετακίνηση προς τα εμπρός.

Σπονδυλική στήλη: Η σπονδυλική στήλη είναι το μεγαλύτερο σύστημα υποστήριξης του σώματός μας. Ο πόνος, όπως και το καμπούριασμα της σπονδυλικής στήλης (καμπύλη), αντιπροσωπεύει την κακή ευθυγράμμιση με τη ζωή. Ο σπασμός (ξαφνική σύσπαση) συνδέεται με την αδυναμία να αγκαλιάσουμε την υποστήριξη που έχουμε σε αυτήν την περιοχή του σώματός μας.

Ώμοι: Ο πόνος στους ώμους μπορεί να υποδηλώνει ότι κουβαλάμε ένα συναισθηματικό βάρος. Όταν είμαστε καταβεβλημένοι και σε υπερένταση, προκαλούμε το ανασήκωμα των ώμων. Συνδέεται με νοητικά και με συναισθηματικά βάρη, με τις ευθύνες που έχουμε αναλάβει. Σχετίζεται με την απροθυμία να μιλήσουμε για αυτά που μας ενοχλούν και να προχωρήσουμε μπροστά.

Θωρακικοί σπόνδυλοι – ωμοπλάτη: Αυτή η περιοχή βρίσκεται στη μέση της πλάτης και χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ των ώμων και το κάτω μέρος της πλάτης. Μπορεί να γίνει ο αδύναμος κρίκος, ως αποτέλεσμα έντασης των ώμων. Το βάρος των ευθυνών από τους ώμους μπορεί να δώσει ένταση και πόνο στην περιοχή αυτή. Επίσης, μπορεί να νιώθουμε ότι δεν μας αγαπούν ή δεν αφηνόμαστε στην αγάπη.

Μέση: Συνδέεται με την υποστήριξη γενικότερα. Με την οικονομική υποστήριξη, τη συναισθηματική στήριξη της οικογένειας και των φίλων, καθώς και την υποστήριξη του Θείου. Ο πόνος στη μέση, μπορεί να δείχνει ότι έχουμε αναλάβει περισσότερα από όσα μπορούμε να διαχειριστούμε.

Κόκκυγας- ιερό οστό: Ο πόνος στον κόκκυγα – ιερό οστό, αντιπροσωπεύει τον φόβο να ζητήσουμε βοήθεια. Με την έννοια ότι προτιμούμε να νιώθουμε λύπη για τον εαυτό μας, αντί να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και να βρούμε τη λύση.

 

Ερμηνείες των σωματικών πόνων στον Κορμό

Λαιμός – αυχένας: Το κέντρο της επικοινωνίας, της έκφρασης των συναισθημάτων και της αλήθειας. Ο πόνος στον λαιμό είναι ένα σημάδι, το οποίο υποδηλώνει εμπόδιο στο να ζούμε σύμφωνα με την πραγματική μας ταυτότητα. Όταν υποκρύπτουμε τον αληθινό εαυτό και την πραγματικότητά μας, λέγοντας τα αντίθετα από αυτά που πιστεύουμε, δημιουργούμε πίεση στο λαιμό, με αποτέλεσμα να βιώνουμε πόνο. Επίσης, ο πόνος στο λαιμό και στον αυχένα είναι μια ένδειξη με το αίσθημα της συγχώρεσης των άλλων ή ακόμα και του εαυτού μας. Ο πόνος στον αυχένα, δείχνει τον δρόμο της συνειδητής συγχώρεσης.

Στήθος – θώρακας: Εκπροσωπεί την καλλιέργεια και τη θρέψη της σύνδεσής μας με την “πνοή της ζωής”. Η Κινεζική Ιατρική βλέπει το μπροστινό μέρος του σώματος, όπως την πλευρά του Yin. Ο πόνος στην περιοχή του στήθους θεωρείται, ως άρνηση της Μητέρας. Της θηλυκής αρχής, η οποία  θρέφει τους άλλους, αλλά και τον εαυτό της.

Ηλιακό πλέγμα: Δηλώνει αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και της υπόληψης του εαυτού μας. Ο πόνος στην περιοχή αυτή, αντιπροσωπεύει τις συγκρούσεις στη ζωή μας. Με επίκεντρο τον θυμό, κυριαρχεί το αρνητικό “εγώ”, εμποδίζοντας την άνθηση της αυτοπεποίθησης.

Στομάχι: Το στομάχι αντιπροσωπεύει την πέψη της αλλαγής. Τις νέες ιδέες και τους νέους τρόπους για να κάνουμε πράγματα. Μεταφυσικά, επεξεργαζόμαστε τις νέες ιδέες με παρόμοιο τρόπο, όπως επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα. Είναι σαν να καταπίνουμε την ιδέα, να διαλύεται και να απορροφούμε  ό,τι χρειαζόμαστε, για να θρέψουμε τον εαυτό. Όπως τρώμε καλά για να έχουμε βέλτιστη υγεία, είναι απαραίτητο να θρέφουμε τον εαυτό μας μεταφυσικά, κάθε μέρα. Ο πόνος στο στομάχι είναι μια ένδειξη φόβου. Ο φόβος του νέου και η αδυναμία να δεχθούμε τα νέα γεγονότα.

 

Πόνος στους μύες: Αντιπροσωπεύει την ικανότητα να κινούμαστε στη ζωή. Πόσο ευέλικτοι είμαστε με τις εμπειρίες μας στην εργασία, στο σπίτι ή μέσα μας. Ακολουθούμε τη ροή ή αντιστεκόμαστε σε αυτή;

Πόνος στις αρθρώσεις: Όπως οι μύες, ο πόνος στις αρθρώσεις αντιπροσωπεύει την ευελιξία στις καταστάσεις που βιώνουμε ή την προσκόλληση σε αυτές. Το πόσο ανοιχτόμυαλοι είμαστε σε νέες σκέψεις και σε νέες εμπειρίες.

 

Ερμηνείες των σωματικών πόνων στα Χέρια

Με τα χέρια συνδεόμαστε με τον κόσμο. Πόνος στα χέρια σημαίνει ότι δεν συνδεόμαστε όσο θα θέλαμε με τον κόσμο, κάνοντας νέους φίλους – νέες παρέες. Επίσης, δηλώνουν συναισθηματικό φορτίο. Κουβαλάμε κάτι ή κάποιον. Ίσως είναι καιρός να αναρωτηθούμε, γιατί συνεχίζουμε να κουβαλάμε το φορτίο;

Εάν νιώθουμε δυσκαμψία στα χέρια, σημαίνει ότι είμαστε άκαμπτοι στη ζωή μας. Ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε να κάνουμε συμβιβασμούς και να πάμε με τη ροή.

Αγκώνες: Ο πόνος στους αγκώνες δηλώνει την αντίσταση στις αλλαγές της ζωής.

 

Ερμηνείες των σωματικών πόνων στα Πόδια

Τα πόδια συμβολίζουν στο να βάζουμε τα πράγματα σε κίνηση με δική μας πρωτοβουλία. Είναι η στάση μας απέναντι στη ζωή.

Γοφοί – ισχία: Το περπάτημα στηρίζεται στην ώθηση του ισχίου και έπειτα ακολουθεί το πόδι προς τα εμπρός. Ο πόνος στην περιοχή αυτή, δείχνει ότι κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα στη ζωή. Τα ισχία αντιπροσωπεύουν τις αποφάσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την κίνηση εμπρός, την εξέλιξη. Ίσως χρειαστεί να σταματήσουμε, να κάνουμε ένα διάλλειμα και να επιβραδύνουμε πριν κάνουμε περισσότερες κινήσεις απ’ ότι αντέχουμε.

Πάνω μέρος των μηρών: Ο πόνος μεταξύ των γοφών και των γονάτων, σχετίζεται με τον διαχωρισμό της επιθυμίας και της απόφασής μας να προχωρήσουμε, καθώς και με τον φόβο της αποτυχίας.

Γόνατα: Ο πόνος στα γόνατα συνδέεται με την απροθυμία να παραδεχτούμε τον φόβο. Τα γόνατα μπορεί, επίσης να αντιπροσωπεύουν τη σοφία που έχουμε, ώστε να αφεθούμε στις αλλαγές της ζωής.

Κνήμες: Όταν βιώνουμε πόνο στις κνήμες, σχετίζεται με τον φόβο για το μέλλον. Η αίσθηση της άρνησης, να μην θέλουμε να κινηθούμε προς τα εμπρός.

Αστράγαλοι: Εκπροσωπούν την ευελιξία, την κινητικότητα και την κατεύθυνση. Ο πόνος συνδέεται με την απροθυμία να κινηθούμε προς τα εμπρός στην αλλαγή.

Πέλματα: Συμβολίζει τη σύνδεσή μας με τη Μητέρα Γη. Ο πόνος στα πέλματα αντιπροσωπεύει τη σχέση που έχουμε με τη μητέρα μας. Βιώνοντας τον χωρισμό με αυτή που μας γέννησε.

 

Ανεξήγητοι πόνοι: Τον τελευταίο καιρό μερικά άτομα ίσως βιώνουν ανεξήγητους πόνους σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Η κυτταρική δομή αλλάζει, καθώς συμβάλλει η συνείδησή μας σε αυτή την βελτίωση. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματός μας είναι συνδεδεμένο με το κβαντικό πεδίο και αντλεί πληροφορίες. Κωδικοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά μας και μας κάνει αναγνωρίσιμους ως όντα. Συνδέεται με τη συνείδησή μας και με τη συνείδηση του κόσμου. Ο κάθε ένας από εμάς, επιδρά αμοιβαία-μέσω της συνείδησής του-με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, με τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω του, καθώς και με ολόκληρο το Σύμπαν.

Το ανθρώπινο σώμα αφήνει τις παλιές συχνότητες, για να συνδεθεί με νέες, έτσι ώστε να προγραμματιστεί με πιο συνειδητές, πιο σοφές και πιο θεραπευτικές. Για να συμβεί αυτή η μετάβαση κάποια συστήματα του σώματος (όπως είναι το ανοσοποιητικό και το νευρικό) ίσως αποδυναμωθούν. Μερικές φορές, ενώ το σώμα μπορεί να φαίνεται ότι βρίσκεται σε κατάσταση ασθένειας, στην ουσία να βρίσκεται σε κατάσταση κάθαρσης.

Το σώμα, ο νους και το πνεύμα είναι αλληλένδετα. Το σώμα μας έχει συνείδηση. Μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του και να το εμπιστευόμαστε, να αποκωδικοποιούμε τους πόνους του φυσικού σώματος και να ακολουθούμε τις συμβουλές των ιατρών και της επιστήμης. Τότε βρισκόμαστε σε συνειδητή ισορροπία με τον εαυτό μας. Ο Δημιουργός βρίσκεται μέσα σε όλους μας, στον ασθενή και στον υγιή, στον θεραπευόμενο και στον γιατρό.

Σώμα. Νους. Πνεύμα

“Η άγνοια του ανθρώπου σχετικά με την αληθινή φύση της ψυχής του είναι η ρίζα – αιτία όλων των δεινών, σωματικών, υλικών και νοητικών. Δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη θεραπεία αν ένα άτομο συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη κι έτσι να προκαλεί την επιστροφή της αρρώστιας” – Paramahansa Yogananda.

 

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα

Ερμηνεία των χρωμάτων στην ψυχολογία και στα όνειρα


Συμβολισμοί νερού και η σημασία τους

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top