Mantras Οι θεραπευτικοί ήχοι που βελτιώνουν τη ζωή μας

Μάντρας Οι θεραπευτικοί ήχοι που βελτιώνουν τη ζωή μας

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  10/02/2021

Τα μάντρας είναι θεραπευτικοί ήχοι, οι οποίοι βελτιώνουν τη ζωή μας και προσφέρουν προοπτική. Προσφέρουν εσωτερική ισορροπία. Είναι μια προσωπική δυναμική διαδικασία, μια μέθοδος σύνδεσης με το Άπειρο, με τον Θεό, με το Σύμπαν. Είναι κβαντική τεχνολογία, η οποία ενεργοποιεί τον πυρήνα των κυττάρων του σώματος, φτάνοντας στα υποατομικά σωματίδια. Ενσταλάζουν μέσα στον εαυτό την έμπνευση, τη σοφία, την καθοδήγηση, την ευημερία, με αποτέλεσμα το βίωμα της υψηλότερης συνείδησης.

Ong Mantra

Τα μάντρας έχουν δυναμική, κβαντική επιρροή

Οι ήχοι τους είναι θεραπευτικοί, γιατί δονούνται σε υψηλές συχνότητες.

Τα μάντρας είναι και αυτά, πιθανότητες μέσα στο κβαντικό πεδίο, τα οποία έχουν δυνατότητες. Το κβαντικό πεδίο είναι άυλη δυνατότητα, είναι ενέργεια, είναι σαν ένας πολυδιάστατος ωκεανός που βρίσκεται πέρα από τον χωροχρόνο. Τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια. Υπάρχουν παντού και πουθενά μέχρι να τα παρατηρήσουμε. Βρίσκονται σε έναν άπειρο αριθμό πιθανών θέσεων ταυτόχρονα και είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν άπειρο αριθμό πιθανών πραγματικοτήτων. Είναι πέρα από τον χωροχρόνο, γιατί τα κύματα των δυνατοτήτων δεν έχουν ακόμη υλική υπόσταση, δεν έχουν πάρει μορφή και υλική σωματιδιακή πραγματικότητα.

Om Universal Sound 

Το κβαντικό πεδίο εμπεριέχει άπειρες δυνατότητες, μόλις εμείς παρατηρήσουμε έστω και μια από αυτές, τότε δημιουργούμε μια από αυτές τις άπειρες τις δυνατότητες και παίρνουν τη μορφή της πραγματικότητάς μας. Ως αποτέλεσμα δίνουμε υλική μορφή και υλική υπόσταση στην ενέργεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μάντρας, μπορούμε επιλέξουμε όποιο μας εκφράζει ανά στιγμή και να συντονιστούμε στη δόνησή του, με σεβασμό και αφοσίωση. Το αποτέλεσμα των αλλαγών της διάθεσής μας, είναι άμεσο και στιγμιαίο.

Οι ηχητικές δονήσεις τους αναγεννούν τον εαυτό

Όταν ψέλνουμε ένα μάντρα επιλέγουμε να επικαλεστούμε τη δύναμη που περιέχεται σε αυτές τις συγκεκριμένες συλλαβές. Έχουμε την επιλογή να αλλάξουμε τη δόνησή μας. Αν δονούμαστε σε χαμηλά επίπεδα λόγω σκέψεων ή και συναισθημάτων, μπορούμε να ανυψωθούμε, έστω και αν ακούμε μόνο τη μελωδία. Οι ηχητικές δονήσεις αυτών μετουσιώνουν, μεταμορφώνουν, αναγεννούν τον εαυτό.

Gong Meditation Music

Είναι βοηθοί και αρωγοί στην καθημερινότητά μας. Μας υποστηρίζουν με κάθε τρόπο. Ενεργειακά, συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά. Μας ανυψώνουν σε μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητοποίησης.

Όποιοι δεν έχουν ασχοληθεί με τα μάντρας, στην αρχή ίσως να δυσκολεύονται να τα εκφράσουν και να τα κατανοήσουν. Όμως ερωτεύονται τα αποτελέσματα που δημιουργούν και η υπομονή τους ανταμείβεται. Δεν έχει σημασία αν καταλαβαίνουμε τη σημασία των ήχων ή όχι. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε Σανσκριτικά ή Γκουρμούχι. Στην Kundalini Yoga χρησιμοποιούμε συχνά μάντρας από τη συγκεκριμένη φωνητική γλώσσα Gurmukhi.

Mantra Ong Namo για Πνευματική Καθοδήγηση 

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν προφέρουμε ένα μάντρα

Η ηχητική ταλάντωση ενός μάντρα δονεί τα υγρά στο σώμα και στον εγκέφαλο και βοηθά στην ευθυγράμμιση των κυττάρων, ακόμη και του DNA σε μια πιο υγιή δόνηση. Ψέλνοντας με προφορά τα μάντρας η γλώσσα ακουμπά τον ουρανίσκο και παράγει ένα μοτίβο, διεγείροντας τους νευρώνες και τους αδένες στον εγκέφαλο, ώστε να μας φέρει σε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητοποίησης, καθώς και στον ουδέτερο νου. Για την ακρίβεια, η γλώσσα δίνει ερέθισμα στα 84 σημεία μεσημβρινών στον ουρανίσκο του στόματος, και αυτά με τη σειρά τους, δίνουν ερέθισμα στον υποθάλαμο, κάνοντας έτσι την επίφυση να ακτινοβολεί. Συνεπώς, η χημική σύνθεση του εγκεφάλου γίνεται ισορροπημένη, αλλάζοντας αυτόματα την προοπτική της ζωής.

Mantra Humme Hum για απομάκρυνση του φόβου

Αυτός είναι ο σημαντικός λόγος, για να έχουμε καλή προφορά των λέξεων. Στην περίπτωση που προφέρουμε λανθασμένα κάποιες λέξεις, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Να σημειωθεί πως είναι εξίσου σημαντικό, να έχουμε σταθερό ρυθμό και συντονισμό στην αναπνοή.

Mantras 

Η εμπειρία των μάντρας

Είναι μια ολόκληρη βιωματική διαδικασία. Είναι μια συναρπαστική ροή ενέργειας εσωτερικά και εξωτερικά, την οποία οι αρχάριοι δεν αντιλαμβάνονται αμέσως, ωστόσο, αδιαμφισβήτητα νιώθουν την ευεξία και τη βελτίωση.

Ξεκινώντας από τη δύναμη του ομφαλού, μετακινούμε την ενέργεια μέσω του κεντρικού καναλιού (sushumna), φτάνοντας μέχρι την καρδιά, η οποία εκπέμπεται και συνεχίζει να δονείται μέσα από την αγνότητα της ψυχής. Αυτή είναι η εμπειρία των μάντρας.

Όποιοι αγαπούν και κατέχουν τα μάντρας, ψέλνοντάς τα, νιώθουν την ευλογία, τα δονητικά μοτίβα στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο τους, πολλές φορές ακόμη και την έκσταση. Βιώνουν τον υπερβατικό εαυτό τους. Ανακαλύπτουν την επίδραση που έχουν οι δονήσεις των λέξεων στο σώμα και στα ενεργειακά κέντρα τους. Είναι αυτοί που εκπέμπουν στην καθημερινότητά τους  το αγαπημένο τους μάντρα, έχουν συνειδητοποιήσει την ιερότητα του εαυτού, την ταπεινότητά τους. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως με μια συλλαβή αλλάζει όλο το σενάριο που ζουν εκείνη τη στιγμή. Με μια συλλαβή νιώθουν την αγαλλίαση. Ένα με όλα. Θεϊκοί, αλλά ταυτόχρονα ανθρώπινοι. Βιώνοντας τη Χάρη του Θεού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους… τιμώ, αγαπώ και διδάσκω τα μάντρας.


Mudra Ο δρόμος προς την αυτογνωσία

Ενίσχυση της αύρας με λευκό χρώμα

Η ουσία της Lotus Sutra Nam Myoho Renge Kyo

Ισχυροί Ηχητικοί Σπόροι – Beej Mantras

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top