Όταν είσαι Ευγνώμων είσαι Αισιόδοξος - Κυριακή Σεβαστή

Όταν είσαι Ευγνώμων είσαι Αισιόδοξος

Kiriaki SevastiKunda Quantum Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή 04/03/2023

Η ευγνωμοσύνη είναι μια μορφή εορτασμού της ζωής, με μια ακτινοβόλα καρδιά, γεμάτη αγάπη, καλοσύνη και συμπόνια. Εμπεριέχει ευγένεια και σεβασμό, χαμόγελο και γέλιο, καθώς αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο. Όταν είσαι ευγνώμων είσαι αισιόδοξος.

Η ευγνωμοσύνη είναι πάθος. Πάθος για τη ζωή την ίδια. Πάθος σε ό,τι κάνουμε και ό,τι δημιουργούμε με την ενέργειά μας.

Η ευγνωμοσύνη αγκαλιάζει μέσα της την απλότητα και την ουσία. Καθώς κοιτάμε το ηλιοβασίλεμα, τη θάλασσα, τα αστέρια, γεμίζει το μέσα μας και εμείς την ενσωματώνουμε, όπως το χώμα που απορροφά τη βροχή. Είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική, όπως είναι και η ανάσα.

Η ευγνωμοσύνη είναι μια προσευχή και ένας έπαινος μαζί

Η ευγνωμοσύνη είναι μια προσευχή και ένας έπαινος μαζί, γιατί αντιλαμβανόμαστε και συνειδητοποιούμε την ολότητα. Είναι μια ανταπόδοση αγάπης. Είναι έκφραση και εκδήλωση της ευημερίας. Είναι η εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή και στο κβαντικό πεδίο που όλοι είμαστε συνδεδεμένοι.

Όταν εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη σε κάθε τι που εκδηλώνεται στην καθημερινότητά μας – ακόμη και αν μας προσφέρουν κάτι μηδαμινό ή και κάτι αξιόλογο– δημιουργείται ένα κανάλι αρμονικής ενέργειας, χαράς, ευχαρίστησης, εκτίμησης και σεβασμού.

H γάτα θα δείξει την ευγνωμοσύνη της χαϊδεύοντας τα πόδια μας, ο σκύλος θα κουνήσει την ουρά του και, αν παρατηρήσουμε καλύτερα, όλο το ζωικό βασίλειο με το δικό του τρόπο γιορτάζει τη ζωή.

Η ευγνωμοσύνη είναι ευλογία, έμπνευση και η ύψιστη αλήθεια. Τυλίγει στα φτερά της τη δεκτικότητα και τη δοτικότητα. Δεχόμαστε και ανταποδίδουμε το καλό, καθώς το αναγνωρίζουμε, το εγκρίνουμε και εκτιμούμε για αυτό. Είναι η ισορροπία της συνείδησής μας. Δεν γίνεται να είμαστε συνειδητοί, χωρίς την ευγνωμοσύνη. Στην πορεία κάτι θα χάνουμε, διότι θα κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω.

Η ευγνωμοσύνη εμπεριέχει την αθωότητα, την αυθεντικότητα. Η ποιότητά της είναι γνήσια. Γεμίζει τα κενά. Είναι ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο εν τέλει δώρα, θησαυρούς και θαύματα φέρνει.

Η ευγνωμοσύνη είναι τρόπος ζωής. Ο σκοπός της ζωής είναι να ζούμε τη ζωή

Η ευγνωμοσύνη είναι τρόπος ζωής. Ο σκοπός της ζωής είναι να ζούμε τη ζωή. Πρόκειται για μια δόνηση που εμπλέκεται με το Άπειρο και δημιουργεί αποτέλεσμα. Είναι μέσα μας, είναι στην ανθρώπινη φύση να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Είναι διαθέσιμη και χρήσιμη για όλους. Είναι τόνωση της ενέργειάς μας.

Η ευγνωμοσύνη είναι ευχαρίστηση, ευτυχία, εκπλήρωση, πληρότητα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα περιττό, καθώς τότε όλα λειτουργούν υπέρ μας. Ό,τι χρειαζόμαστε έρχεται την κατάλληλη στιγμή εμπρός μας, φωτίζοντας το μονοπάτι, επιλέγοντάς το, κάθε στιγμή με την ελεύθερη βούλησή μας.

Υπάρχει μια υπέροχη συνεργασία όλου του συστήματός μας, όταν νιώθουμε στο σώμα το αίσθημα της ευγνωμοσύνης, γιατί παρατηρούμε πόσο ενεργά συμμετέχει και ο εγκέφαλος στη συναισθηματική αυτή εμπειρία.

Το Ινστιτούτο HeartMath  (www.heartmath.com)

Το Ινστιτούτο HeartMath (HeartMath Institute) από το 1991 που ιδρύθηκε, (το 2013 είχα τη χαρά να γνωρίσω τη λειτουργία του) μελετά την καρδιά και τη φυσιολογία των συναισθημάτων και έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες που αναγνώρισαν τη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και καρδιάς.

Ορισμένες μελέτες του HeartMath συνέβαλαν στην κατανόηση της επιστημονικής κοινότητας για το πώς η καρδιακή δραστηριότητα συνδέεται με τα συναισθήματα και την υγεία, τη ζωτικότητα και την ευημερία.

Οι μελέτες του HeartMath καθορίζουν τη σχέση μεταξύ της καρδιάς και του εγκεφάλου και υποστηρίζουν πως η καρδιά βρίσκεται σε συνεχή αμφίδρομο διάλογο με τον εγκέφαλο.

Ο Doc Childre, ιδρυτής του Ινστιτούτου HeartMath, αναφέρει πως η εκτίμηση και η συμπόνια αυξάνουν τις δονήσεις της καρδιάς μας. Έτσι ανταποκρινόμαστε στις αγχωτικές καταστάσεις με περισσότερη διάκριση. Είμαστε λιγότερο ευάλωτοι σε αισθήματα απογοήτευσης, ανυπομονησίας, θυμού, άγχους και αισθανόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Επίσης είμαστε λιγότερο επικριτικοί για τους εαυτούς μας και για τους άλλους. Μας αρέσει να παρατηρούμε τη φύση, τα λουλούδια και τα δέντρα που συνήθως περπατάμε αφηρημένοι, καθώς οι ανησυχίες μάς κλέβουν αυτό το δώρο συνειδητής σύνδεσης.

Η ευγνωμοσύνη προσφέρει σωφροσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ελκυστική επιλογή. Προσφέρει ελπίδα και εμπιστοσύνη, ικανοποίηση και θάρρος, ώστε να προχωράμε παρακάτω.

Ας γνωρίσουμε πραγματικά μέσα μας ότι μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην αγνωμοσύνη και στην ευγνωμοσύνη.

Ας ευγνωμονούμε στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Άλλωστε αυτή είναι η σώφρων, αλλά και η ουσιαστική στάση της ευγνωμοσύνης.

Πιστεύω ότι το να είμαστε ευγνώμονες είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

Η ευγνωμοσύνη έχει προοπτική και πανέμορφη θέα, καθώς οδηγεί στον μαγικό κόσμο της ελευθερίας.

Ας χυθούμε ολοκληρωτικά μέσα στον αληθινό φωτεινό εαυτό μας.

Ας χυθούμε ολοκληρωτικά μέσα στην ομορφιά της ζωής και ας ζήσουμε τη ζωή που μας ταιριάζει πραγματικά.

Ας δεχόμαστε το καλό και τις ευλογίες με αξιοπρέπεια στη ζωή μας.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένας ύμνος στην αγάπη

Όταν σιωπηλά δηλώνουμε: «Είμαι αυτός/αυτή που Είμαι».

Όταν ψιθυριστά δηλώνουμε: «Είμαι αυτός/αυτή που Είμαι».

Όταν δυνατά δηλώνουμε: «Είμαι αυτός/αυτή που Είμαι».

Και έχοντας την επίγνωση μέσα από αυτή την πρόταση ότι είμαστε μέρος του ηλιοβασιλέματος, της θάλασσας και των αστεριών, ολόκληρου του Σύμπαντος.

Τότε είναι που αντιλαμβάνεται ο νους μας ότι είμαστε ένα με όλα όσα υπάρχουν.

Και είμαστε μια ολότητα νου, σώματος και πνεύματος.

Τότε είναι που αντανακλούμε την εσωτερική μας λάμψη, το φως εντός μας.

Και τότε μπορούμε να εμπνεύσουμε τους άλλους.


Η Αλήθεια είναι θεραπευτική 

Τεχνική απελευθέρωσης παρελθοντικών πληγών

Βιώνοντας τις αλλαγές με πνευματική σταθερότητα

Μοιραστείτε το:
YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top