Αγάπη και ανθρώπινες σχέσεις Μέρος 2ο - Κυριακή Σεβαστή

Αγάπη και ανθρώπινες σχέσεις Μέρος 2ο   

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  06/06/2020

Αγάπη και έρωτας

Αγάπη και έρωτας είναι όταν νιώθουμε τον άλλον άνθρωπο σημαντικό και μοναδικό, όπως είμαστε και εμείς. Είναι και αυτός συνειδητό όν, όπως και εμείς. Να βλέπουμε στο πρόσωπό του εμάς τους ίδιους. Και όχι σαν ένα αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσουμε, γιατί κάποια στιγμή θα υποβιβάσουμε το αντικείμενο.

Σκεφτόμαστε τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας και δονούμαστε στην αγάπη. Απολαμβάνουμε να φέρνουμε το ταίρι μας κοντά-έστω- με τη σκέψη και χαμογελάμε από ευχαρίστηση. Εκτιμούμε τον άνθρωπό μας, τον υποστηρίζουμε, προσφέρουμε την αγάπη μας και τη λαμβάνουμε, έτσι συμμετέχουμε σε αυτόν τον αέναο κύκλο της αγάπης και συγχωνευόμαστε μέσα στην αγάπη.

Όταν είμαστε ανοιχτοί τότε ρέουμε μέσα από τον άλλον, ενώνονται οι δύο ενέργειες σε μια. Υπάρχει η βαθιά συνεννόηση των εαυτών και όχι μόνο των μυαλών. Η επικοινωνία αναδύεται από τα βάθη της καρδιάς και από τα βάθη της ύπαρξης, όχι μόνο με τις λέξεις. Και τότε βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλο το Σύμπαν, νιώθοντας την ευτυχία.

 

Η αληθινή αγάπη συναντά την ευτυχία

 

Υπερβατική Αγάπη

Η αγάπη και ο έρωτας είναι η υπέρβαση του εαυτού. Είναι μια αγκαλιά που γίνεσαι ένα με τον άλλον. Είναι τρυφερή συνύπαρξη. Αγάπη είναι η οικειότητα. Να έρχεσαι κοντά με τον άλλον, να αισθάνεσαι άνετα, χωρίς να είσαι επιφυλακτικός. Χωρίς εκλογίκευση των πραγμάτων, αλλά με την αίσθηση της καρδιάς και του βαθύτερου Είναι. Αγάπη και έρωτας μοιράζονται, δίχως προσπάθειες και περιττές λέξεις. Να γινόμαστε ένα με την αγάπη και τον έρωτα, ένα με τη φύση, αλλά και πέρα από αυτή, να γινόμαστε υπερβατικοί.

 

Κβαντικός Διαλογισμός Αγάπης του εαυτού

 

Με την αγάπη νιώθουμε την ευγνωμοσύνη βαθιά μέσα μας, επειδή κάποιος μας πρόσφερε την αγάπη του και τον έρωτά του. Η αγάπη και ο έρωτας δεν είναι εκμετάλλευση, είναι μοίρασμα. Δεν έχει εξουσία, μα ούτε και ενοχή. Δεν έχει χρονικά πλαίσια. Κινείται στο παρόν. Τότε νιώθουμε την πλήρη ελευθερία, την ανύψωση, την ενότητα.

Λίγοι άνθρωποι βιώνουν τον ουσιαστικό και βαθύ έρωτα και κατ’ επέκταση την αγάπη. Είναι αυτοί που δεν κρύβονται από τον ίδιο τον εαυτό τους, είναι αυθεντικοί και χαίρονται, απολαμβάνουν, την αυθεντικότητά τους. Είναι αυτοί που έχουν περισσότερη ευαισθησία στο να ερωτευτούν πέρα από το σώμα. Να ερωτευτούν το μυαλό του άλλου ανθρώπου και την ουσία του. Να αισθανθούν την καρδιά του άλλου με την καρδιά, επειδή και οι ίδιοι ζουν σε αυτό το βάθος, εντός τους.

Έχουν ήδη ερωτευτεί τον ίδιο τους τον εαυτό, όχι με την κτητική έννοια και την εγωπαθητική, αλλά με την ευρύτερη έννοια του όλου. Αντανακλούν τις δικές τους ομορφιές, αντανακλούν την αγάπη, νιώθουν με όλο τους το Είναι. Έχουν φύγει από τη σκέψη και έχουν γλιστρήσει βαθιά μέσα στην καρδιά τους. Εκεί χωρούν όλα και εκεί καθρεπτίζονται όλα. Ζουν μέσα από την καρδιά τους και έτσι μπορούν να νιώσουν την καρδιά ενός άλλου ανθρώπου.

Αυτοί που έχουν βιώσει την έννοια του έρωτα είναι αυτοί που έχουν εισχωρήσει βαθιά στην καρδιά τους και στη συνέχεια μέσα στο Είναι τους. Έχουν εισχωρήσει βαθιά στην απεραντοσύνη και βιώνουν καθημερινά την ύψιστη αγάπη με τα πάντα γύρω τους. Σε αυτή την κατάσταση, δεν χωρούν ημίμετρα, παρά μόνο αυτά που τους αγγίζουν βαθιά εσωτερικά. Γι’ αυτό και οι επιλογές τους είναι συγκεκριμένες και ποιοτικές.  Δεν σπαταλούν τον εαυτό τους σε ανούσιες καταστάσεις.

 

Η καχυποψία και η δυσπιστία των ανθρώπων

Συμπόνια Η ιδιότητα του ευγενικού και καλοσυνάτου ανθρώπου

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top