Αγάπη και ανθρώπινες σχέσεις Μέρος 1ο  - Κυριακή Σεβαστή

Αγάπη και ανθρώπινες σχέσεις Μέρος 1ο   

 Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  06/06/2020

Όταν έρχεται η αγάπη προς το μέρος μας, αν δεν έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας, αν δεν τον έχουμε αγαπήσει, τότε θα βάζουμε διαρκώς εμπόδια στις ευκαιρίες, νιώθοντας ανεπαρκείς στο αίσθημα της αγάπης.

-Αφού δεν έχουμε νιώσει αγάπη για εμάς, πως θα νιώσουμε και θα δεχτούμε την αγάπη κάποιου άλλου;

-Και η πιο συχνή δικαιολογία που ακούμε είναι ότι δεν υπάρχουν φυσιολογικοί εκεί έξω, ακούμε ακόμη και για αναφορές περί μαγνήτη ανόητων ανθρώπων.

Οι δικαιολογίες αυτές προέρχονται από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι κάποιος μπορεί να τους αγαπήσει. Και τότε έρχεται άλλη μια δικαιολογία: “Αυτό δεν είναι αγάπη, γι’ αυτό και δεν το δέχομαι”. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται… Και φυσικά συμβαίνει αυτό, για το οποίο προετοιμάζονται… Έτσι, όταν γνωρίσουν κάποιον-από τον φόβο της απόρριψης-δεν δείχνουν τον πραγματικό και τον αληθινό εαυτό τους, αλλά κρύβονται. Μέχρι που κάνει την εμφάνισή της η αλήθεια και τότε γκρεμίζονται όλα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις φιλικές, συμβαίνει στον συσχετισμό ανθρώπων γενικότερα.

Και αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται να συσχετιστούν με άλλους ανθρώπους, ζητούν μια απόσταση της σχέσης, ώστε να μπορούν να φύγουν όποτε θελήσουν. Νομίζοντας ότι έχουν την ελευθερία τους, ενώ κατά βάθος φοβούνται την ανακάλυψη της αγάπης και αμύνονται. Ίσως έχουν στον νου τους την αίσθηση της κτητικότητας, αλλά αυτό δεν είναι αγάπη. Και γίνονται άκαμπτοι, κλειστοί και σκληροί, ενώ στην ουσία είναι και αυτοί άνθρωποι που θέλουν να λάβουν και να δώσουν αγάπη.

Παρελθοντικές καταστάσεις

Είναι αυτοί που μένουν σε παρελθοντικές καταστάσεις. Όμως η ζωή δείχνει άλλη ροή. Η ίδια η ζωή δείχνει τον καινούργιο δρόμο της εξέλιξης, αλλά κρατιούνται τόσο σφιχτά από το παρελθόν, το οποίο δεν τους επιτρέπει να κάνουν βήμα μπροστά. Το εγώ τους έχει μείνει ριζωμένο στο παλιό δράμα, γιατί εκεί τρέφεται. Μια επιλογή όμως είναι. Μπορούμε να επιλέξουμε να ζήσουμε στο παρόν με όλη την ομορφιά και αλήθεια που προσφέρει. Άλλωστε, η ίδια η ζωή μας κατευθύνει, αλλά εμείς αντί να εμπιστευθούμε τη ζωή και τη ροή, εμπιστευόμαστε το εγώ, το οποίο μας πάει πίσω και όχι μπροστά. Λόγω ανασφάλειας, δημιουργούν μια εικονική ασφάλεια και εκεί κλείνονται όλο και περισσότερο ασφυκτιώντας, μέσα στα ίδια τους τα στεγανά.

 

Μουσική για Ανύψωση του Εαυτού

 

Το κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή

Αν τελειώσει μια σχέση λόγω ότι δεν άντεξε την αλήθεια και των δυο, τότε προχωρούμε στην επόμενη αληθινή, ευγνωμονώντας την προηγούμενη ψεύτικη, γιατί αυτή μας έδειξε τον δρόμο. Αν επιβιώσει στην αλήθεια, τότε αναδύονται ανώτερες ποιότητες ενέργειας και η σχέση γίνεται όλο και πιο βαθιά και ουσιαστική. Όταν είμαστε αληθινοί τότε όλα είναι εφικτά. Η αλήθεια πάντα λάμπει και θα λάμπει.

 

Διαλογισμός Αγάπης του εαυτού

 

Ασφάλεια και σιγουριά στη σχέση

Η ίδια η ζωή είναι μια συνεχής αλλαγή, πως περιμένουμε η αγάπη να μας προσφέρει ασφάλεια;

Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής και της αγάπης όλα αλλάζουν, μεταμορφώνονται και λαμπυρίζουν στο φως. Ο τρόπος που κοιτούμε εμείς τα πράγματα και η επίγνωσή μας τα κάνει να φαίνονται διαφορετικά.

Πως ζητούμε σιγουριά και ασφάλεια σε μια σχέση;

Αυτό είναι αδύνατον. Έχουμε μια αντίληψη το πως θα έπρεπε να είναι η σχέση και ξεχνάμε πως αυτή είναι μια παραπλανητική αντίληψη. Είναι σαν να ζητούμε σιγουριά και ασφάλεια στη ζωή ολόκληρη, να έχουμε την καθημερινότητά μας δεδομένη και να ζούμε σαν “την ημέρα της μαρμότας”.  Η λύση είναι να ζούμε στο παρόν ολοκληρωτικά, να απολαμβάνουμε την αγάπη, τον έρωτα, τη ζωή την ίδια. Γιατί είμαστε ζωντανοί. Γιατί η αγάπη είναι ζωή. Είναι διαφορετική η έννοια της ασφάλειας που ζητούμε. Προτιμότερο είναι να έχουμε επίγνωση της ουσίας μας. Τι αναζητούμε πραγματικά από τον άλλον. Γιατί δεδομένο δεν είναι τίποτα, αυτό ακριβώς μας διδάσκει η ζωή. Έτσι γινόμαστε ώριμοι. Έτσι εξελισσόμαστε σαν συνειδητοί άνθρωποι. Η ανωριμότητα θα μας φέρνει σκοπίμως στα ίδια μοτίβα και θα ζούμε την ίδια επαναλαμβανόμενη δυσφορία, μέχρι να παρατηρήσουμε εν τέλει, τι αναζητούμε και τι θέλουμε.

Η αγάπη και ο έρωτας μας γεμίζουν, μας κάνουν χαρούμενους, το πώς εμείς θα διαχειριστούμε τον άνθρωπο δίπλα μας εξαρτάται από τη συνειδητότητά μας.

 

Διαλογισμός Ήρεμης Καρδιάς – Ανακούφιση του άγχους 

Συμπόνια Η ιδιότητα του ευγενικού και καλοσυνάτου ανθρώπου

Η καχυποψία και η δυσπιστία των ανθρώπων

 

 

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top