Τι είναι διαλογισμός Μέρος 2ο - Κυριακή Σεβαστή - Kunda Quantum

Τι είναι διαλογισμός Μέρος 2ο

Kiriaki Sevasti – Kunda Quantum  Συντάκτης Κυριακή Σεβαστή  21/03/2020

Να κυματίζεις μαζί με το Είναι σου

Η έννοια του διαλογισμού είναι να είμαστε. Να είμαστε σε επαφή με εμάς. Να είμαστε σε επαφή με την παρουσία μας. Είναι η αποδοχή της ύπαρξης και το αίσθημα πως αυτή, αναπνέει μαζί μας. Είναι το βίωμα της πνευματικότητας. Είναι η ευαισθησία και ταυτόχρονα η δύναμη εντός μας. Η αίσθηση της ενέργειας, η οποία χορεύει μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Όταν δεν νιώθουμε το βάρος του σώματός μας. Όταν δεν υπάρχει δυαδικότητα και γραμμικότητα. Όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάθεση. Όταν είμαστε. Όταν κολυμπάμε σε έναν απέραντο ωκεανό ευδαιμονίας. Όταν είμαστε το σώμα, ο νους και είμαστε ταυτόχρονα τα πάντα. Όταν η ύπαρξή μας είναι ακέραια και απαλλαγμένη από νοητικούς περισπασμούς, τότε όλη η δυναμική της αληθινής μας φύσης αποκαλύπτεται πλήρως.

Ο διαλογισμός είναι ένας θησαυρός, ο οποίος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Ο καθένας από εμάς με την ελεύθερη βούλησή του, μπορεί να τον αγγίξει ή να τον προσπεράσει.

Στον διαλογισμό δεν υπάρχει σύντομος δρόμος της κορύφωσης. Ξεκινώντας συνειδητοποιούμε πως μπαίνουμε σε ένα τεράστιο σύμπαν φωτεινότητας, ειρήνης και ευδαιμονίας. Έχει μόνο αρχή, δεν έχει τέλος και διανύοντας αυτόν τον δρόμο, νιώθουμε να χορεύει η ύπαρξη ολόκληρη με απόλυτη φυσικότητα.

Διαλογισμός στην Ανατολή και στη Δύση

Στην Ανατολή έχουν συνειδητοποιήσει την έννοια της ενότητας σε ό,τι κάνουν, είτε διαλογίζονται, είτε ασκούνται. Διαλογισμός στη Θιβετιανή γλώσσα σημαίνει αποκτώ οικειότητα. Διαλογισμός στη σανσκριτική γλώσσα σημαίνει καλλιέργεια του εαυτού.

Στη Δύση έχουμε μάθει πως αν νιώθουμε άγχος ή φόβο θα διαλογιστούμε, για αυτό. Δηλαδή, σε κάτι συγκεκριμένο που αντιλαμβανόμαστε την παρούσα στιγμή. Χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ενότητα του εαυτού μας.

Όλα ξεκινούν από μια αιτία, μπορεί να είναι μια σκέψη ή ένα συναίσθημα και αντί να πάμε στην αρχή να βελτιώσουμε τη σκέψη ή το συναίσθημα, εμείς πάμε στο τέλος, σκεπτόμενοι πως αν κάνουμε π.χ. ένα διαλογισμό για το άγχος, θα εξαφανιστεί. Έπειτα εμφανίζεται πάλι, γιατί δεν έχουμε κάνει κτήμα μας την ηρεμία. Νομίζουμε πως θα πάρουμε ένα χαπάκι και θα λυθούν όλα μαγικά. Διαλογισμός είναι να έρθεις σε επαφή με τον ίδιο σου τον εαυτό. Να καθαρίσεις τις σκέψεις σου. Ο διαλογισμός βοηθά στην ετοιμότητα, για οποιαδήποτε δράση.

Το τραγούδι της Γαλήνης – Θετικές Επιβεβαιώσεις

Καλύτερα αποτελέσματα, για τον διαλογισμό

Οι πρακτικές που εξασκούμε στην Kunda Quantum, σε συνδυασμό με τις τεχνικές αναπνοών και των mantras, λειτουργούν εξαιρετικά στα συστήματα του σώματος και στον εγκέφαλο, έτσι καθιστούν τον διαλογισμό πολύ πιο εύκολο. Όποιοι θέλουν να διαλογιστούν ευκολότερα, είναι προτιμότερο να κάνουν κάποιες πρακτικές, να ακούσουν mantras, καθώς και τεχνικές αναπνοών, ώστε να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η αναπνοή βοηθά εξαιρετικά, για τον διαλογισμό. Τα mantras επίσης. Ειδικά, για τους αρχάριους, αλλά και για τους προχωρημένους. Οι αρχάριοι θα μπουν πιο εύκολα στη διαλογιστική κατάσταση και οι προχωρημένοι θα ανέβουν άλλο ένα σκαλοπάτι, βιώνοντας την έκσταση. Ο συνδυασμός της αναπνοής και των mantas, αλλάζει τη χημεία του αίματος τόσο γρήγορα που η διαλογιστική κατάσταση είναι ένα άμεσο βίωμα.

Μουσική για Ανύψωση του Εαυτού

Meditation Music 

Διαλογισμός ανάλογα με τις συνθήκες

Μπορούμε να διαλογιστούμε ανάλογα με τις συνθήκες, οποιαδήποτε στιγμή λειτουργεί καλύτερα, για εμάς. Δεν έχει σημασία αν έχουμε κλειστά τα μάτια, ή ανοιχτά, αν καθόμαστε οκλαδόν ή σε καρέκλα. Ο διαλογισμός πάντα λειτουργεί. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε, γιατί δεν βιώνουμε την ίδια κατάσταση χαλάρωσης ή υπέρβασης κάθε φορά που διαλογιζόμαστε. Η απάντηση είναι πως ο εαυτός μας χρειάζεται διαφορετικά πράγματα κάθε μέρα. Ίσως να μην είμαστε συνειδητοί εκείνη τη στιγμή και να έχουμε περισσότερη ένταση. Ίσως σήμερα να μην μας ταίριαξε η επιλογή του διαλογισμού που κάναμε. Η ουσία όμως φυτεύτηκε εντός μας σαν σπόρος. Με αυτή την κατανόηση και την αποδοχή αγκαλιάζουμε τη ροή και έτσι παρατηρούμε το ήρεμο αποτέλεσμα του διαλογισμού, το οποίο μας ακολουθεί όλη την υπόλοιπη ημέρα ή το βράδυ έχοντας ένα γαλήνιο ύπνο.

Ξεκούραστος Θεραπευτικός Ύπνος 

Ο σκοπός είναι να παρατηρούμε τι είναι ωφέλιμο για το δικό μας τώρα. Ο σκοπός είναι να έρθουμε σε επαφή με εμάς τους ίδιους. Ο σκοπός είναι να εισέλθουμε στην ενότητα με απόλυτη φυσικότητα.

 

Μάθετε πως να διαλογίζεστε Διαλογισμός για αρχάριους Μέρος 1ο 

Μάθετε πως να διαλογίζεστε Διαλογισμός για αρχάριους Μέρος 2ο

Mantras Οι θεραπευτικοί ήχοι που βελτιώνουν τη ζωή μας

Μοιραστείτε το:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

YouTube
YouTube
Instagram
error: Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο !!
Scroll to Top